Donna.hu - Banános kekszes



Hozzávalók:
3 darab banán, 1,5 csomag babapiskóta, rumaroma, baracklekvár, 3 csomag háztartási keksz.

Krém:
1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 8 evőkanál rétesliszt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8 evőkanál cukor, 40 dkg margarin. 

Csoki:
15 dkg ét tortabevonó csoki, 5 evőkanál olaj. 

 

Elkészítés:
A krémhez a réteslisztet, cukrot, pudingport, vaníliás cukrot szárazon összekeverjük, majd kevés  tejjel csomómentesen kikeverjük, a többi tejet hozzáadjuk és jó sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a kikevert margarinnal összekeverjük. Egy tepsit /az enyém 38x25 cm-es/ lerakunk a keksz felével, megcsepegtetjük rumaromával. Rákenjük a krém felét, egy sor babapiskótát teszünk rá, megkenjük lekvárral. Rákarikázzuk a banánt, rákenjük a krém másik felét, rátesszük a maradék kekszet, és bevonjuk csokival. Másnapra puhul meg, és akkor lehet szeletelni. A krém rákenésénél vigyázni kell, ne csússzon szét a keksz, és a banán se csússzon le, ha nem magasfalú tepsiben készítjük.

 

Cikk hivatkozása: http://donna.hu/articles.php?act=view&id=7009