Gyógyító Lélegzet

2009. 04. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tüdő az egyik legfontosabb méregtelenítő szervünk. Nem csak a széndioxid, mint a leggyakoribb méreganyag, hanem sok más salakanyag (kb. 250 féle) szintén a tüdőn keresztül távozik. Mégis közismert, hogy tüdőkapacitásunknak csak 30%-át használjuk. Az Élet Művészete szerte a világon millióknak oktat egy nagyon hatékony légzőgyakorlatot, a Sudarshan Kriyát, mely lehetővé teszi a tüdő hatékonyabb kihasználását, és hatásosan kitisztítja a méreganyagokat a testből.

 

A toxinok eltávozása mellett számos előnnyel jár az Élet Művészete gyakorlatok alkalmazása. Független kutatások kimutatták, hogy a Sudarshan Kriya és a kapcsolódó gyakorlatok jelentősen: - csökkentik a stressz szintjét (csökken a cortisol, vagyis a +stressz” hormon”), - jótékony hatásúak az immunrendszerre, - csökkentik a koleszterint, - segítenek az aggódáson és a depresszión, - növelik a szellemi teljesítőképességet, - jó közérzetet és nyugalmat hoznak, - javítják az önértékelést.

  A Légzés Jógikus Tudománya szerint a sejtekben felhalmozódott méreganyagok renyheséget okoznak, és a betegségek kialakulását segítik elő. A Sudarshan Kriya technika oxigénnel látja el a sejteket, és gyorsan kitisztítja ezeket az anyagokat. Fizikai szinten a sejtek életre kelnek; érzelmi szinten a kiegyensúlyozottság és megelégedettség jelenik meg.   Már Magyarországon is hozzáférhetőek az Élet Művészete Tanfolyamok, gyönyörű, tiszta levegőjű környezetben, Budán a tizenkettedik kerületben. A tanfolyamon 18. életévtől bárki részt vehet. A kurzuson a résztvevők a légzéstechnikán kívül, megismerkednek könnyű jóga gyakorlatokkal, meditációval, ezen kívül sok gyakorlati tudást kapnak ahhoz, hogyan kezeljék életük mindennapi kihívásait.

 

  Az Élet Művészete tanfolyam egy megtapasztalásra, és tudásra épülő gyakorlati program, mely segít az életet teljesebben megélni. A hallgatók a tanfolyamon megismerik önmaguk erejét, a belső békét, azt, hogy az öröm és a boldogság nem másokban, hanem önmagukban rejlik.   Mindössze 20 óra, 6 egymást követő napon keresztül, átalakíthatja a negatív érzéseket pozitívvá, az aggódást mosollyá.   A következő tanfolyam részleteiről bővebben olvashattok a www.aolhungary.5mp.eu honlapon.   Az indiai központú, Élet Művészete Nemzetközi Alapítványt 1981-ben alapította Sri Sri Ravi Shankar. Azóta ez a szervezet a világ egyik legnagyobb humanitárius és oktatási civil szervezete, különleges tanácsadói státuszban az ENSZ Gazdasági és Társadalmi Tanácsánál. Nemzetközi honlap: www.artofliving.org   „Minden embert születésétől fogva megillető jog, hogy betegségektől mentes testben és stresszmentes elmével éljen. Mégis, sem az iskolában, sem otthon nem tanították meg nekünk, hogyan kezeljük negatív érzéseinket.” Sri Sri Ravi Shankar

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top