Rakott tarhonya

2009. 11. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

25 dkg tarhonyát egy kevés olajon rózsaszínűre pirítunk, felöntjük 1/2 l vízzel, belekeverünk egy teáskanál ételizésítőt és fedő alatt gyenge tűzön puhára pároljuk. Közbe keményre főzzünk 4-5 tojást. Egy kis lábasban 2 fej (közepes) hagymát egy kevés olajon megpárolunk, megszórjuk pirospaprikával és feleresztjük 2 dl tejföllel. Ízlés szerint sózzuk és felforraljuk.

Olajjal  kikent tűzálló tálba rétegezve lerakjuk a tarhonyát, a karikára vágott tojást, és közbe minden sort megöntözünk a tejfölös lével. Ha a tál tele van (a tetejére tarhonya kerüljön) paradicsom pürével megkenjük és annyi paradicsomlét öntünk rá, hogy majdnem ellepje.

Gyenge tűzön sütőbe kb. 1/2 óráig sütjük, hogy az ízek jól össze érjenek (Nem szabad pirítani mert keserű lesz!) Tálaláskor bőven adunk hozzá reszelt sajtot. Egyszerű és laktató étel. Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Hlinka Lajosnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top