Gombaleves - egészségesen

2009. 06. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:      - gomba (legjobb a mezei szegfűgomba, persze szakértő által bevizsgálva), - vöröshagyma, - fokhagyma, - sárgarépa, - fehérrépa, - petrezselyemzöld, - zellerlevél, - hidegen sajtolt olaj, - pirospaprika, - kaukázusi kefir vagy szójatejpor, - tengeri só.

A hagymákat megdinszteljük, beletesszük a gombát és a sót (a szegfűgombát nem kell felvágni), megvárjuk, míg levet enged, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a zöldséget és a zellerlevelet. Megfőzzük a gombát (minimum 20 percig ), majd lekapcsoljuk, és ha meghűlt, pirospaprikával, kefirrel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Galuskát is főzhetünk bele. A gomba teljes értékű húspótló annak káros hatásai nélkül, sok értékes anyagot tartalmaz, fajtától függően különböző gyógyhatásai vannak, laktat, táplál, és fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

A gomba teljes értékű húspótló annak káros hatásai nélkül, sok értékes anyagot tartalmaz, fajtától függően különböző gyógyhatásai vannak, laktat, táplál, és fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Köszönjük szépen Viola Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top