Pasizási stratégiák

2008. 05. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Néhány alaptípus, a teljesség igénye nélkül:

1.  A házi nyúl (akire tudvalevőleg nem lövünk). Kedves jószág, a hímnemű munkatársak házi kedvenckéje. Biztonságban érzi magát férfi kollégái körében, szívesen veszi bókjaikat, meghallgatja azok nőügyeit, tanácsokat ad. A kollégák közeledését valamilyen viccel hárítja el, jelezve, hogy ő tagja a társaságnak, vagyis haver, barát, nem pedig elcsábítandó hölgy. A kellemes éjszakai együttléteket azonban ő sem utasítja vissza, konferenciák, kiküldetések alkalmával kissé spiccesen, haverkodva merész kijelentésekkel, mozdulatokkal (beleül a tisztelt kolléga ölébe) kifejezésre juttatja, hogy itt az alkalom. És ilyenkor mégiscsak lelövik a házinyulat.

2.  Az alamuszi nyuszi. Ismét egy nyúl, de róla azt tudjuk, hogy nagyot ugrik. Általában csúnyácska, kissé jelentéktelen, rosszul öltözködő lány. Nem sminkeli az arcát, látszólag semmit nem tesz azért, hogy a férfiak felfigyeljenek rá. Nem néz a férfiak szemébe, elpirul, ha kényes témákról esik szó, barátai, munkatársai szerint szexuális élete sivár. Igazi megdöbbenést akkor vált ki, amikor kiderül, hogy szinte az összes férfi ismerősével ágyba bújt már, vagyis igazán nagyot ugrott. Mindig tud teremteni valamilyen ürüggyel olyan helyzetet, hogy kiszemelt áldozatával kettesben maradjon – egyik kedvenc módszere, hogy végighallgatja a férfi gondjait, vigasztalja őket, s a meghitt hangulatban igencsak könnyű prédának mutatkozik.

3.  A vamp. Megjelenése pontosan az ellenkezője az alamuszi nyuszinak. Kihívóan öltözködik, kedveli a testre feszülő ruhákat, a rövid szoknyákat. Ruházata követi a divatot, smink nélkül szinte soha nem látható. Nem trükközik, nem ködösít, egyértelműen tudtára adja mindenkinek, hogy ő bármikor megkapható. Ő az, aki diktál, s a férfi, akit éppen kiválasztott csak nehezen tud megmenekülni előle. Általában szóban közli vele szándékát: Tetszel nekem, gyere husikám!

4.  A rafinált, aki tudja, mitől döglik a légy. Ruházatában, sminkjében hasonlít a vamphoz, ám jelzései sokkal kifinomultabbak. Ezer apró jellel közli, hogy ő egy potenciálisan elcsábítható nő, ám egyben azt is, hogy ezért keményen meg kell dolgozni. Kedvenc módszerei közé tartozik, amikor egy-egy meghökkentően egyértelmű kijelentéssel, mozdulattal zavarba hozza leendő partnerét – például nagy társaságban, mindenki szeme láttára hosszasan a szemébe nézve mondja: Már tíz perce próbállak elcsábítani, és még mindig nem reagálsz! –, majd egyszerűen elsétál és várja a férfi közeledését. Igazi bűvész, aki kezdeményez és irányít, a férfi mégis azt hiszi, hogy ő volt az ügyes csábító, aki megszerezte a kívánt nőt.

5.  Az álmodozó. Ő az, aki meg van győződve róla, hogy a férfiak számára teljesen elérhetetlenek. Szexuális kisugárzása szinte a nullával egyenlő, s emiatt a férfiak tényleg nem tekintik őt nőnek. Legfeljebb egy szerencsétlen vakarcsnak.  Általában egyszerre két férfit is imád titokban: egyikük egy közismert sztár, a másik azonban egy igazi hús-vér férfiismerőse. Elpirul, ha az illető megjelenik a közelében, és mindent megtesz azért, hogy szolgálatára lehessen, készségesen megtesz bármit, amit „szerelme” kér tőle. Azonban mind a két imádottját csak álmaiban kaphatja meg. A hírességgel valószínűleg soha nem fog találkozni életében, a „hétköznapi szerelme” pedig legfeljebb bosszankodni fog azon, hogy ilyen hódolója akadt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top