hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Isten hozott Riley-éknél!

A Welcome to Rileys című film az idei Sundance fesztiválon debültált, nagy sikert aratva a kritikusok köreiben is. A rendező, Jake Scott élete nagy dobása, de legalábbis karrierrjének fordulópontja lehet ez a dráma. Kérdés, hogy a közönség is olyan jól fogadja-e majd Kristen Stewart új arcát, mint a szakma.

 


 

A film erős; egy súlyos lelki traumát feldolgozni képtelen házaspárról, Lois és Doug Riley-ről szól, akiket James Gandolfini és Melissa Leo keltenek életre a filmvásznon. A pár hosszú évek óta gyászolja lányát, Emilyt. Lois a tragédia után képtelen megnyílni, házukból sem mozdul ki. Idővel olyannyira erőt vesz rajta az agorafóbia, hogy végül már a postaládáig kimenni is kínos erőfeszítésébe kerül. Férje, Doug más útját választja a tragédia feldolgozásának: nem bírván tovább felesége szenvedését, más nőknél keres vigaszt. Mindketten érzik, hogy nem mehet ez így tovább, de végül a férj teszi meg az első lépést. Egy üzleti út során, egy sztriptízbár színpada előtt döbben rá, élete válaszúthoz érkezett. A felismerés váratlan fordulatot hoz: megkéri a 16 éves sztriptíztáncost, Malloryt, hagy költözzön hozzá busás napi jutalom fejében. A lány pénzért bármire hajlandó lenne, így elfogadja az ajánlatot: furcsa és rendhagyó együttélés veszi kezdetét, miközben a feleség otthon örlődik. Ha nem akarja elveszíteni férjét, le kell küzdenie az életén lassan 10 éve uralkodó depressziót és rettegést. Végül sikerül neki, elindul, de mikor megtalálja férjét, elborzadva veszi tudomásul, hogy az egy prostituálttal osztja meg életét. Meglepetése csak akkor lesz nagyobb, mikor meglátja a lányt: Mallory pont úgy néz ki, mint halott lányuk, Emily...


 

James Gandolfini és Melissa Leo: tény, hogy egyikőjük sem az a kifejezetten nagy népszerűségnek örvendő hollywoodi sztár, de talán éppen ez adja a pluszt, mely a filmet élővé, élhetővé teszi. Na és persze Kristen Stewart alakítása, akit külön kiemelt a fimfesztivál szakmai közönsége. Aki eddig csak Bellaként ismerte a tinik kedvencét, megdöbbentő élményben lehet majd része. Kristen egy zaklatott, trágár, gátlástalan, 16 éves prostituáltat alakít, meglepő átéléssel. A filmben egy éppen kibontakozóban lévő fantasztikus új tehetséget ismerhetünk meg. Felejtsük is el a Twilight visszahúzódó, csupán egy arcból élő, kezdő színésznőjét. A kritikusok szerint egy valódi tálentum születésének lehetünk most szemtanúi.

 


 

A nagyközönség számára a film november 3-án kerül bemutatásra, Franciaországban. A magyar premierről pontos dátumot egyelőre nem tudni, de az európai bemutatást követően valószínűleg már csak pár napot kell várnunk, hogy megtudjuk, megváltja-e Mallory a szenvedő házaspárt vagy még nagyobb tragédiába fullad a drámai történet.

 
 
Keresés
 
hirdetés
Az enyém!!!! 
Amikor se dio se mäk nincs benne....
 
Ajánlott oldalak