Zsúfolt augusztusi hétvégék

2009. 08. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Balatonszerte minden magára valamit is adó városkában erre a hétvégére szervezték az összes szüreti fesztivált és borhetet. Így ha ellátogatunk az ország legnagyobb tavához, sok nagyszerű programban vehetünk részt mind a déli, mind az északi parton, legyünk akár fiatalok vagy idősebbek.

Egy kis ízelítő:

Almádi Borfesztivál az Öregparkban, amit a hétvége után éppen egy szusszanásnyi pihenővel rögtön követ is a Pálinkafeszt az erősebb idegzetűeknek.

BB Szüreti Fesztivál Balatonbogláron, ami az ország egyik legnagyobb szabadtéri rendezvénye.

A siófoki Hajóállomáson a Bor és Kenyér Ünnepét ülhetjük meg, miközben a Balaton egyik legszebb része tárul elénk.

Balatonfüreden a Borhetek mellett most nyitja meg kapuit a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás is, miközben a Sundance Parkban egy fergeteges NiteRise Beachball Party várja a fiatalokat.

Aki azonban eme kecsegtető ajánlatok ellenére sem a tópartot választaná, annak az egész ország területén, jóformán bárhol van lehetősége az ünneplésre.

Keszthelyen a Burgonyafesztivál várja vendégeit a legkülönfélébb burgonyából készült ételek repertoárjával. Kecskeméten 75. alkalommal rendezik meg a Hírös Fesztivált, mely a város hagyományait hivatott ápolni amellett, hogy olyan fellépők szórakoztatják majd a közönséget, mint a Zanzibár, a HS7, R-Go vagy Bangó Margit, kinek mi tetszik.

Szegeden a Szabadtéri Játékok idén is 20-ára tartogatta a nagydurranást. Az Elisabeth című musical igazán nagyszerű szórakozást ígér ezen a jeles napon. De aki kevésbé kötött programra vágyik az ellátogathat az Újszegedi Ligetbe is, ahol a VII. Nemzetközi Grillfesztivál várja ingyenes programjaival az érdeklődőket. Emellett természetesen a tüzijáték sem maradhat el, ami a Tisza túlpartjáról nézve egészen lélegzetelállító látványt nyújt.

És végül de nem utolsó sorban, idén is Pest kínálja a legtöbb lehetőséget. Természetesen lehetetlen lenne itt mindet felsorolni, ezért ebből is csak szemezgettünk. Kiválasztottuk a szerintünk legjobbakat:

Idén is ellátogat hozzánk a Red Bull Air Race. A Margit-híd és a Lánchíd között állítják fel a légikapukból álló gyorsasági versenypályát, ahol majd a világ legnagyobbjai mérik össze ügyességük, gyorsaságuk, pontosságuk a levegőben.

Red Bull Air Race Rio-ban

Benépesül a rakpart is. Rengeteg rendezvény foglal majd helyett itt, de a legnépszerűbb nyilván maga a tüzijáték lesz. Idén kisebb a költségvetés, de a meglepetések azért nem maradnak el. Sok ezidáig nem látott élményben lesz része a nézelődőknek.

Végül sikerült eldönteni az utolsó pillanatban, hogy hol lépjen fel Madonna, így 22-én megrendezésre kerülhet a podíva nagy koncertje, melyen maga Paul Oakenfold is közreműködik.

Augusztus 23-án 6. alkalommal veszi kezdetét Budapest utcáin az Argentin Tangó Fesztivál, mely legérdekesebb részének a vasárnap délben kezdődő felvonulás ígérkezik, ahol a résztvevőkkel végigtáncolhatjuk a belváros egyes nevezetesen festői részeit.

Bulizni vágyó fiataloknak szól:

Augusztus 19. Városligeti-tó, Budapest. Az elektronikus zene kedvelőinek igazi kuriózum lesz ez a rendezvény, hiszen hazánkban először lép egy helyen, együtt a lemezjátszók mögé a három nagyágyú John Digweed, Sasha és James Zabiela.

Digweed Sasha Zabiela

Augusztus 19-23. Nyírbátor. Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az AzFeszt, a Nyírség nevéhez már hozzánőtt rockfesztivál, ami egyre gyakrabban veti fel az emberben a kérdést: vajon az ország legkisebb nagy vagy legnagyobb kis fesztiválja? Mindenesetre az tény, hogy az egyik legdinamikusabban fejlődő...

A cikket végig az ajandek.hu oldalán itt olvashatjátok.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top