Aki a gyertyát tartja…

2009. 11. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez a felvezetés akár lehetne egy ismert tini sorozat beharangozója is, amiben a lány és a fiú régóta barátok, majd egyszer csak ráébred a lány, hogy többet érez a bizonyos barát iránt, de nem mer lépni. Így végignézi, mondhatni asszisztálja a srác jó pár randevúját és kapcsolatát más lánnyal, mígnem egyszer megtörténik a csoda, és a fiú meglátja a lányban végre a Nőt. A függöny legördül, pontosabban a sorozatban nem, hiszen ez egy tini film, melyben a szálak bonyolódnak, de a végkifejlet nem lehet kérdéses senki számára sem. Mégpedig az, hogy a lány és a fiú, aki akkor már férfi és a nő, egymás karjaiba esnek, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

 

Ehhez képest a fenti történet nem a filmvásznon létezik, hanem a valóságban, és nem is egyedülálló eset. És a csoda a valóságban még várat magára. Nincsen nagy jelenet, a Férfi nem látja a lányban a Nőt, vagy ha látja is, nem elég a Nagy Felismeréshez, mert a Férfi oldalán már van valaki, aki tökéletesen lefoglalja a gondolatait.

 

 

 

Jogosan merül fel a kérdés sok emberben, hogy szerencsétlen Lány miért is vár egy olyan férfira, aki látszólag, és jelen pillanatban, csak barátként érdeklődik iránta, és lehet, hogy soha nem is fogja „úgy” kedvelni. Miért tölti az idejét azzal, hogy biztos fogással támasztja a pár fölött a gyertyát, ahelyett hogy élné az életét, és keresne egy független férfit, aki rá is úgy tekintene, ahogyan az imádott férfi néz szeretett társára?

 

Az biztos, hogy az élet kiszámíthatatlan, és a szerencse pedig forgandó. És az is tény, hogy egyre több a nő, míg a férfiak mintha vészesen fogynának a Földről. És olyan embert találni, aki igazán értékes, és látunk benne valamit, de legalább is többet annál, hogy csak úgy elsétáljunk mellette, nos, ez talán lassan lehetetlen is lesz. Mert hiába, hogy rendes, kedves férfi valaki, a Lánynak ennél több kell. Mert lássuk be, attól még hogy valaki szorgos, dolgos és figyelmes partner, még nem lesz miről beszélgetni vele, ha egy közös vonásuk sincsen a Lánnyal. És a Lány vár. Talán ő sem mindig tudja, hogy mire. De akarja a Férfit. Mert az minden, amire ő vágyik. Érti a Férfi a gondolatait, nevet a viccein és ugyan azok az elképzelései az életről, mint a Lánynak. És a Lány azt érzi belül, hogy megéri várni. Mert ha az élet nem is egy sorozat, és nem mindig van happy end, akkor is a remény fontos, és számít. Mi másért élnénk a Földön, ha nem azért, hogy megtaláljuk a „majdnem” tökéletes társat, akivel az idők végezetéig is beszélgetnénk, együtt lennénk, amíg a gyertya ég.  


Szerző

donna.hu



Scroll to Top