Omlós Almás

2009. 09. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 csomag sütőpor, 15 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 kisdoboz tejföl.

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, így puha és könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. Ketté osztani a tésztát, és kinyújtani az első lapot amit egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe teszek.

Megszórom egy kevés örölt dióval, majd ráteszem az alma tölteléket, arra is szórok egy kicsi diót, majd ráteszem a másik kinyújtott lapot. Megszurkálom villával, majd megszórom egy kicsi kristálycukorral, és előmelegített sütőben, tartalék lángon szép aranyszinűre sütöm.

Az alma töltelékhez 6-8 db szép almát lereszelek, és beleteszek egy pár szem mazsolát, 3 evőkanál cukrot, kevés reszelt citrom héjat, egy kávéskanál rumot /az ki is maradhat/, és egy kevés őrölt fahéjat. Kinyomkodom a levét, és teszek bele egy kevés őrölt diót. 

A túró töltelékhez 50 dkg túró, kevés reszelt citromhéj, pár csepp citromlé, ízlés szerint cukor, mazsola, egy kis doboz tejföl, 1 csomag vaniliás cukor. Ha ezt a tölteléket használjuk, akkor meg kell szórni a tésztát egy picike zsemlemorzsával, hogy ne ázzon el a tölteléktől.

Egyszerű recept, de mi szeretjük. Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Bauerné Pál Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top