Pirulák nem a patikából

2009. 07. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kisgyerekeknek, terhes mamáknak, változó korban lévő nőknek, időseknek és vegetáriánusoknak kifejezetten szüksége van a vitaminokra és az ásványi anyagokra, hiszen étrendjük nem mindig fedezi a szervezet teljes szükségletét ezekből az anyagokból. Egyes tápanyagokból a férfiak, másokból a nők igényelnek többet.

Egyre több adat szól amellett, hogy ha bizonyos tápanyagokból az ajánlott napi mennyiségnél többet juttatunk be szervezetünkbe, csökkenthetjük egyes betegségek kialakulásának kockázatát. Ezekre a pirulákra leginkább akkor van szükség, ha az étrend önmagában nem fedezi a szervezet teljes szükségletét ezekből az anyagokból, de rendszeres és kontrollált szedésük segíthetnek bőrünk, hajunk, ízületeink egészséges működésében.

Körülnéztünk a piacon, hogy a már jól ismert vitaminkészítmények mellett milyen hatásos újdonságok jöhetnek szóba fittségünk érdekében.

Az SFR webshop Activlab termékei között találtunk rá az Activlab Arthreo Free 4  készítményre, amely védi és regenerálja a csontokat, ízületeket és az inakat, lassítja a korosodással járó ízületi kopásokat, sérülések, zúzódások után gyorsítja a felépülést. Az Activlab Arthreo Free 4 aktív összetevő egyedülálló kombinációja, melyek segítik az ízületek jó működését. A Glucosamine, amely fő alkotóeleme, segíti a az ízületi porc regenerálódását, erősíti és elasztikusabbá teszi, ezáltal javítja funkcióit és mozgékonyságát. Másik alkotóeleme, a Chondroitin szintén a porcok elsődleges alkotója, képes a csontok kipárnázására, felfogva ezzel az azt érő behatásokat. Így megvédve tehát a csontot, és az ízületet, könnyebbé teszi a mozgást.

E termék tartalmaz még bioaktív ként, amely a kollagén és sok enzim termelésért felelős. A C-vitamin szintén fontos szerepet játszik a kollagén gyártásában és megőrzésében, valamint egy igen erős antioxidáns, amely megvédi a testet a szabad gyököktől, amelyek - egyéb más károk okozása mellett - tönkreteszik az ízületi porcot. Az Activlab Joint Caps formuláját kifejezetten azoknak fejlesztették ki, akik az aktív sport, vagy a természetes öregedés következtében ízületi bántalmakban szenvednek. A termék segít megtartani a rugalmas ízületeket és erősíteni a csontközi szöveteket.

Bár tudjuk, a napozás és a szolárium nem tesz éppen jót a bőrünknek, azt senki nem vitatja, hogy egy fehér nyári ruha mennyivel szebben mutat az egészségesen lebarnult, mint a sápadt halovány bőrön. Az SFR webshopban megtaláltuk a megoldást: az Activlab Beta Carotene - a szép, hosszan tartó barnaság titka. A béta karotin ugyanis az A-vitamin elő vitaminja, a legfontosabb antioxidánsok egyike, meggátolja a szabad gyökök képződését, amik felelősek többek között az öregedésért és a ráncképződésért, megőrzi a bőrünk szépségét, egészségét. Különösen javasolt a szedése így nyár elején, hiszen felkészíti a bőrünket a napozásra. A béta karotin akár egy hónapnyi szedése után a bőr simábbá, puhábbá, bársonyosabbá válik, és a hőn áhított barna bőr tartósabb lesz. Sőt a tartós szedés ellenállóbbá teszi a bőrt a káros UV sugárzásnak. A béta-karotin fontos tápanyag azoknak is, akiknek munkája külön megterhelést jelent a szemnek, például, aki több órát is eltöltenek a monitor előtt naponta. Különösen ajánlott napimádóknak, szolárium-rajongóknak, és azok számára, akik napi több órát töltenek a napon.

A vitaminokat és táplálékkiegészítőket megrendelheted az SFR webshopban, ahol még számtalan egészségmegőrző, és hasznos tippet is kaphatsz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top