hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A jóképű Nadal ezúttal más sportágban hódít

Rafael Nadal teniszezőként nem arról híres, hogy bármikor is kikapna, tornagyőzelmeit már nem is tudjuk számolni. Kevesen tudják, hogy emellett még egy sportágban profi versenyző. A legutóbbi európai póker bajnokság (EPT), prágai, jótékonysági tornáján egy igen különleges győzelmet zsebelt be, 50 000 euro értékben. Maga mögé utasított több sportcsillagot és a mostani világelsőt is. Ráadásul elsőre!

 


 

A teniszcsillag még tavalyelőtt vágott bele a pókerezésbe, amikor a PokerStars SportStars csapatába hívták. Kezdőként még semmit sem tudott a póker játék világáról, de sokat gyakorolt – online is lehet vele játszani – és íme, megvan az eredmény! Nem egy tizenháromszoros Grand Slam cím, de kezdésnek nem rossz.

„Nagyon jól éreztem magam. Rengeteg pozitív tapasztalatot szereztem, és most is barátokkal játszhattam, ráadásul a legjobb játékosokkal, a jó célért. – nyilatkozta Nadal a játék után. – A póker mindig próbára tesz és az számít, hogy hogyan teljesítesz a játékban, nem a korábbi címek.” 

Ez most is érvényesült, hiszen Daniel Negreanu, PokerStar pro is versenyben volt, és akit végül ki is ütött. A játék közben azért kétszer mondott Negreanu all-in-t, de hiába a próba, a szerencse a spanyol mellett állt. A végén pedig büszkén adta át Negreanu a különleges trófeát. Neki sincs oka panaszra, hiszen a World Series of Poker év legjobb játékosa címet kapta meg a tavalyi évben és eddigi össznyereménye sem kevés, 19,5 millió dollár.
Mondott pár szót a partiról: „Nadal rendkívül visszafogottan és hiba nélkül pókerezett. Tudta mikor érdemes emelni vagy megadni az adott tétet, és azt is kitűnően időzítette, hogy mikor húzzon bele, és így nem volt megállás. Persze mindenki nyert, hiszen nemes cél érdekében játszottunk. Végig baráti volt a légkör, igazán jó volt olyan emberekkel játszani, akik ilyen szép karriereket tudhatnak maguk mögött.” 

Volt pár izgalmas pillanat a többórás játék alatt. Persze senki sem szeretett volna elsőként távozni, végül az háromszoros aranyérmes, olasz síbajnok, Alberto Tombát ejtette csapdába Negreanu egy jumbó párral. Ezután a maradék öt játékos, Fatima Moreira de Melo, a brazil egykori focista, Ronaldo, Negreanu, Shevchenko és Nadal is jócskán belehúzott. Miután a kétszeres világbajnok volt focistától és Negreanu-tól is elköszöntek, Rafa és az ukrán labdarúgó mondtak all-in-t. A két ötös lapjához Nadal kikapott még egyet, így vitt mindent. Az egyetlen hölgy az asztalnál is erősen küzdött majd heads-up helyzetben találta magát a teniszcsillaggal, aki végül egy dámával utasította lányt a második helyre.

Az EPT “Charity Challenge” helyezettjei:
1. Rafael Nadal, PokerStars SportStar csapat, 50 000 euro,
2. Fatima Moreira de Melo, PokerStars SportStar csapat, 25 000 euro,
3. Andrij Shevchenko, 10 000 euro,
4. Daniel Negreanu, PokerStars Pro csapat, 5 000 euro,
5. Ronaldo, 5 000 euro,
6. Alberto Tomba, 5 000 euro.

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak