Szőlős kehely

2009. 10. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg piros szőlő 3 tojás 4 evőkanál narancslé 1,5 dl konyak 2 evőkanál+5 dkg cukor 1 evőkanál étkezési keményítő 1,5 dl száraz fehérbor 6 dkg tisztított napraforgómag

A szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk, és kimagozzuk. Két tojást kettéválasztunk. A narancslevet 1 evőkanál konyakkal és 2 evőkanál cukorral összekeverjük, és beleforgatjuk a szőlőszemeket.

Az egy egész tojást, a két sárgáját és az 5 dkg cukrot habosra keverjük. Az étkezési keményítőt elkeverjük 3 evőkanál borral, majd a maradék bort is hozzáöntjük. A maradék konyakkal együtt a tojásos krémhez keverjük.

Állandóan kevergetve felforraljuk. A napraforgót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a napraforgómag felét. Az egészet összekeverjük a konyakos habbal. A szőlőszemeket négy kehelybe szedjük, szétosztjuk rajtuk a habot, és megszórjuk a maradék napraforgómaggal.

Köszönjük szépen Szabóné Hugyák Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top