Baconbe tekert csirkemell darabok őzgerinc formában

2010. 02. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

kb.60 dkg csirkemell, 20 dkg szeletelt bacon, kis petrezselyem, só, bors, 4 evőkanál tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 3 evőkanál liszt, 2 db tojás, egy kis zsemlemorzsa és margarin az őzgerincforma kikenéséhez.

Elkészítés:

Elkészítem a tölteléket: a csirkemell filét felkockázom, megsózom, borsozom, majd hozzárakom a petrezselymet, a 3 evőkanál lisztet, a tejfölt, a reszelt sajtot, a 2 tojást, és az egészet jól összekeverem. Az őzgerinc formát kivajazom, majd ici-picit megszórom zsemlemorzsával, ezután kibélelem a baconnel úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából, hogy az alját ezzel még be tudjam takarni. Bele rakom a csirkemelles tölteléket, majd a bacon széleivel befedem az egészet. Ezután hosszában még egy bacon csíkot rakok a tetejére (ami az alja lesz), hogy ne folyjon ki. Sütőbe tolom, megsütöm.
Ha megsült, kiborítom egy másik tepsire és visszatolom a sütőbe, hogy a bacon szeletek is megpiruljanak. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Ócsai Erikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.
                            


Szerző

donna.hu



Scroll to Top