hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2014-ben leszokom! Lájkolod?

Az új év általában új fogadalmakkal is indul, az emberek többsége ilyenkor szentül fogadja, hogy megküzd a felesleges kilókkal, többé nem tömi magát gyorskajával, elkezd sportolni, vagy leszokik a dohányzásról. Ha neked is van ilyen feltett szándékod, figyelj csak! Segítünk!

 

 

 

Egy kutatás szerint azok az emberek, akik különböző közösségi oldalakon csatlakoznak olyan csoportokhoz és klubokhoz, akik hasonló problémával küzdenek, nagyobb eséllyel szakítanak végleg szenvedélyükkel. A közösségekben kialakult kötődések miatt sokkal könnyebben átlendülnek a leszokás nehézségein, a reménytelen és elgyengült pillanatokban pedig ahelyett hogy feladnák fogadalmukat, saját sorstársaiktól kapnak támaszt és megnyugtatást a folytatáshoz.

„Az emberek, akik ilyen oldalak és csoportok rendszeres látogatói, sokkal inkább képesek végleg elhagyni káros szokásukat, például a dohányzást, mint egyedül kísérletező társaik. Ennek oka, hogy a közösségben kialakuló erős kötődések átsegítik az alanyokat a visszaesés kísértésén” – nyilatkozta a tanulmány szerzője, Joe Phua, a Georgia Egyetem Grady Kollégiumának adjunktusa.

A Journal of Communication nevű folyóiratban közzétett kutatás arra is fényt derített, hogy a függőségekkel küzdő alanyok sokkal motiváltabbak akkor, ha a hasonló problémákkal küzdő emberek sikerélményeit is megismerhetik. Bár a családi és baráti támogatás is sokat jelent, a közösségi média szerepe még inkább, hiszen itt olyanoktól kaphat segítséget, akik külső szemmel nézve, elfogulatlanul mondanak véleményt.

„Ugyan az egészségügyben már ismert, hogy a társasági behatás sokat segít a leszokásban, ám sajnos az orvosok általában nem tudják ezeket megfelelően koordinálni. Éppen ezért fontos a közösségi média szerepe, hiszen ez egy olyan fórum, ami ugyan kívül esik az egészségügy hatáskörén, ám mégis hatékony szervező módja a közös segítséget keresők egymásra találásának.” – állítja Dr. Scott Sherman, a New York Egyetem Orvostudományi Karának adjunktusa, mi pedig csak egyet érthetünk vele, hiszen saját tapasztalatainkból is tudjuk, hogy a Donna.hu-n szerveződött közösség is hasonlóan működik. Támogassátok és biztassátok 2014-ben is egymást!

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak