hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Előzd meg az influenzát!

Az influenza megelőzésének két hatásos módja van: amíg el nem múlik a tél, leülsz egy zárt szobában és nem érintkezel senkivel, vagy felveszed az influenza elleni védőoltást és megnyugszol. Ha egyiket sem szeretnéd, akkor is van néhány alapvető fontosságú trükk, amivel védekezhetünk a betegség ellen, most ezeket gyűjtöttük egy csokorba!

 

 

A megelőzés szempontjából talán a legfontosabb az immunrendszerünk jó állapotának megtartása, hiszen minél erősebbek vagyunk, annál kisebb a valószínűsége annak, hogy lebetegedjünk. A vitaminkészítmények és a természetes immunerősítők szedésén túl azonban a rendszeres testmozgás is javasolt, még ha ez napi fél óra sétát is jelent a friss levegőn.

A másik nagyon fontos tényező az influenza megelőzésénél a higiénia, mindenekelőtt pedig a kézmosás szerepe.

A kézmosás alapvető fontosságú minden évszakban, de télen, az influenzás időszakban még fokozottabban. Mindenképpen moss kezet a mosdóhasználat után, evések előtt, de kifejezetten ajánlott például a nagy karácsonyi vásárlások után, tömegközlekedési eszközök, mozgólépcsők használata után, hiszen a kezünk megszámlálhatatlanul sok kórokozót szed össze ezeken a helyeken. Ha tehetjük, legyen nálunk kézfertőtlenítő gél. Bár az alapos kézmosást nem pótolja, de ideiglenesen sokat segít, így alkalmazása fokozottan ajánlott!

Ha tüsszentened, köhögnöd kell, a tenyered helyett inkább a zsebkendőbe tedd, ha nincs rögtön kéznél, akkor pedig a ruhád vagy pulóvered ujjába, hiszen innen terjedhetnek tovább a legnehezebben a kórokozók.

Karácsonykor, a szeretet ünnepén a puszik és ölelések száma megsokszorozódik, azonban mindeközben nem árt, ha óvatosak vagyunk. Ha betegséggel küszködünk, inkább maradjunk otthon, ha pedig barátainkon, vagy rokonainkon vesszük észre a betegség tüneteit, óvatosan és tisztelettudóan, utasítsuk vissza a testi közeledést. Egyetlen illemtankönyv sem említi, hogy az egészségünk megóvása érdekében ezt ne tehetnénk meg.

Karácsonykor sokan vesznek részt éjféli miséken, azonban itt is legyünk körültekintőek. Próbáljunk távolságot tartani a köhögő, tüsszögő emberektől, az áldozati kehelyből pedig inkább ne igyunk más emberek után.

Néhány apró és átgondolt tett sokat jelenthet a betegségek megelőzése szempontjából és bármennyire is alapvetőnek tűnnek a tanácsok, nem tudjuk ezeket elégszer hangsúlyozni. Sajnos még mindig vannak olyanok, akik fittyet hánynak ezekre…

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak