hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guinness-rekorder képeslap

 

Teljes gőzerővel és falevélhullással tombol az ősz. Azt már korábban megtudhattátok, hogy milyen göncökben érdemes pezsegnetek ilyenkor, most viszont jöjjön egy nő, aki szereti a vénasszonyok nyarát (na nem mintha ő ebbe a kategóriába tartozna) és a színeket, azonkívül részt vesz egy közelgő Guinness-rekord felállításában.

 


 

Róth Anikó festőművésszel szinte valamennyi Wampon összefuthattok. Különleges hangulatú festményei mágnesként vonzzák a tekinteteket, képeslapjait, pedig élmény feladni és megkapni egyaránt. Anikó igazi nagyvárosi, laza művésznő, akinek gyengéje a BKV. Nem kell pánikba esni, nem a mindenki által közkedvelt Akácfa utcai munkaerőre gondolok, hanem a járművekre. Troli, villamos, metró, busz, amit akartok majdnem mindig „visszazötyögnek” képeiről. A festő egyik BKV járművet sem próbálná ki, nem cserélne a sofőrrel, utazni viszont szeret rajtuk. Budapest épületei mindig lenyűgözik. Persze legjobban a troli ablakából szemlélődhet az ember. Csíkos, tornyos, erkélyes, kiugrós, beugrós, udvaros épületeket gyűjt. Minden olyasmit, amiben lát valami pluszt. Ezek általában a festményein élednek újjá.


Égő narancsok, vörösek és a megfáradt zöldek keveredése tetszik neki legjobban az őszből. Az avar illata, a tükörfényes vadgesztenyék és az ablakon besütő napfény is elbűvöli. Most viszont Guinness-rekordot döntött többedmagával egy egészségvédelmi összefogás keretében. „Nyár végén egy országos rendezvényhez készítettem illusztrációt, amiből ha minden igaz óriási méretű panoráma képeslap születik majd. Egy Guinness-rekordot szeretnénk megdönteni ezzel. A rheumatoid arthritis (rövidítve RA, vagy PCP), vagyis „sokízületi gyulladás" betegségre szeretnénk felhívni a társadalom figyelmét, erről az összefogásról szól a képem is. A képeslapot több részre vágtuk és hét, nagy reuma központtal rendelkező vidéki városban, illetve Budapesten fogják kifesteni a betegek a szétosztott darabjait. Október 12-én a Reuma Világnapján, pedig a Millenárison összeáll majd a  teljes alkotás, amit a betegek megfestettek egészen Pécstől Nyíregyházáig.  Egész októberben bárki megnézheti ezt a giga méretű képeslapot, majd postán elküldjük Kassára, egy szlovák szervezetnek, amely a reumában szenvedőknek segít.” – nyilatkozta korábban Anikó.


 

Azóta elkészült a 86,4 m2 alapterületű képeslap, amit betegek, orvosok, nővérek, támogatók és ismert színészek, énekesek festettek.  Először az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) címére postázták, majd Kassára kerül. Október 20-ig pedig bárki megtekintheti a Millenáris Teátrum szabadtéri színpadánál.

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak