Tuti ajándék tippek karácsonyra!

2009. 12. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szép dolog látni, hogy szeretteink arca derűsen ragyog fel, mikor kinyitják az általunk adott ajándékot. Azért, hogy ez így is legyen, meg kell találnunk a legszebb darabot. A boltokat járva mindig elbizonytalanodunk, és a plázák sokaságában vándorolva sem találjuk meg azt, amit igazán megfelelőnek vélnénk. Ilyenkor kétségbeesetten rogyunk le a legközelebbi padra, és kínunkban megvesszük a szemközti butik kínálta rémséget. Végül anyu, vagy a szerelmünk egy jól erőltetett mosollyal zárja le az ajándékbontást, nem pedig végtelen hálával.  No de akkor, mi is legyen? Nézzük szépen sorba, kinek, mit és hogyan?

Apunak és Anyunak

A szülők mindennek örülnek, még két gallyból összefont virgácsnak is, csak a gyermekük adja nekik. Sokan ezt kihasználva megveszik anyunak a helyes konyhai kötényt, apunak pedig az ütve fúrót. De most komolyan? Ez szép ajándék annak a két embernek, aki felnevelt minket? Egyértelmű, hogy nem. Ezért is gondoljuk jól végig, mi is az, amire igazán vágynak. Már jóval karácsony előtt érdemes faggatni őket, mit is szeretnének? A válasz legtöbbször természetesen az, hogy semmit, és inkább magunkra költsük azt a pénzt. Ilyenkor jön elő a B terv, mikor önmagunktól keresgélni kezdünk. Érdemes megfigyelni, miben is szenvednek hiányt. Például anyunak elszakadt a kedvenc táskája, apunak eltörött az órája. Nagyon fontos, hogy válasszunk olyan ajándékot, ami hasznos. Anyunak egy jó illatú parfüm, mely lehet akár egy Chanel vagy Bvlgari. Itt kikérhetjük a parfümériában az eladó segítségét, mert sokan képesek abba a hibába esni, hogy megveszik a saját kedvencüket, ami meglehet, hogy jó illatú, de nem az édesanyákhoz illő. Ha sálat, kalapot, kesztyűt vagy táskát vásárolunk, érdemes a sötétebb tónusú és kevésbé kirívó darabot keresnünk. Ezek általában mindenhez passzolnak, így könnyen viselheti a hétköznapokban. Apunál is ugyan ezek a szabályok érvényesek.

Kedvesünknek

Általában párunknak a legkönnyebb ajándékot vásárolni. Jól ismerjük igényeit, így nagyobb hibába se tudunk esni. A pasik persze néha elő tudnak rukkolni olyan meglepő ötlettel, hogy gyermekhez méltó kívánságul egy távirányítós autót, repülőgép makettet vagy konzol játékot kérnek. Ilyenkor két választásunk marad: engedünk a kérésnek, és szilveszterig hallgatjuk a kisautó zörgését, ahogy az ágy lábához csapódik, vagy egyszerűen nemet mondva kiválasztjuk azt, amit mi tartunk megfelelőnek.  Legtöbbször ezzel járunk jobban. Így megvehetjük a már jóval előre kinézett helyes kötött pulcsit, vagy a kedvenc férfi parfümünket, ami lehet akár egy Armani Code vagy Acqua Di Gió.  Mivel szerencsére nincsenek tabuk, ezúttal bármilyen fehérneműt is választhatunk, ami lehet szexis vagy éppen vicces. Fiúknak a világon mi sem könnyebb, mint barátnőnek ajándékot választani. Mi lányok ugyanis, kivétel nélkül tudunk örülni cipőnek, fehérneműnek, helyes pizsamának vagy szebb ékszernek. A lényeg, hogy a stílusunkhoz illő legyen. 

Munkatársnak, Osztálytársnak

Bár mindenki unja és legtöbben viszolyognak tőle, mégis minden évben megrendezésre kerül egy osztály vagy munkahelyi közösségen belül az ajándékhúzás. Ez keményebb dió, mint bármi más karácsony előtt. Legtöbbünkre ugyanis pont az a személy jut, akit nem ismerünk igazán. Ekkor szokott érvénybe lépni a már jól meg szokott cetli csere, de ha balszerencsénkre nem találunk társat ebben, kénytelenek leszünk kiokoskodni a legjobb ajándékot. Mivel pénzügyileg mindig előre megbeszélt keretek között kell mozognunk, így érdemes a legegyszerűbb meglepetés felkutatására törekednünk. Fontos, hogy ne legyen az ajándéktárgy bóvli vagy hétköznapi. Egy érdekes regény, vicces feliratú póló, érdekes asztali óra vagy chilis csokoládé mindig biztos siker. Ilyenkor lehet ékszert is vásárolni, de csak óvatosan. Legyen inkább a klasszikus forma, amit bárki tud hordani. A bizsu ilyenkor jó választásnak bizonyul.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top