Két sajtos tészta

2009. 10. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 csomag (500g) penne tészta, 1 csomag (500g) fagyasztott mexikói zöldség keverék, 1 kis üveg gomba, 30 dkg sonkás felvágott (aki vegetáriánus ezt kihagyhatja úgy is finom), fél liter tejföl, 2 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, fűszerek (só, bors, ételízesítő, fokhagyma), 30 dkg füstölt karaván sajt, 30 dkg trappista sajt.

A zöldségkeveréket, gombát, sonkás felvágottat (ezt apró kockára vágva) a vaj vagy margarin felén megpároljuk fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, 1-2 gerezd zúzott fokhagymával. Tésztát a tasakon leírtak szerint kifőzzük, leszűrjük.

Maradék vajjal vagy margarinnal kikenünk egy nagy méretű tűz álló tálat, a tészta felét beletesszük, erre rátesszük a zöldséges keveréket majd nagy lyukú reszelőn ráreszeljük minkét sajt felét, rátesszük a maradék tésztát, tejfölt a 2 tojással sóval jól elkeverjük és ráöntjük a tészta tetejére, végül a sajtok másik felét ráreszeljük, sütőben közepes lángon kb 1 óra alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kertész Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top