hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Árulkodó redőcske

 

Minden arc egy történetet mesél el, genetikai örökségünkről, a múltunkról, és egyesek szerint a jövőbeli kilátások is leolvashatók róla. A kínai kultúrában nagy hagyománya van az arcok elemzésének, úgy vélik, hogy minden egyes része mást és mást árul el rólunk. Úgy tartják, hogy az orrunk és szájunk közt lévő redő a „középpontunk”.

 Ezt a kis bemélyedést két jobban vagy kevésbé határozott vonal határolja, melyekről úgy tartják, hogy a várható élettartamot jelzik. Amennyiben szépen formáltak, jól kivehetők, akkor viselőjük valószínűleg megéri az ötvenedik születésnapját, ami a kínai szemléletben jelentős, hiszen fél évszázad van az illető háta mögött. Amennyiben ezek a vonalak gyengébbek, nem feltétlenül jelenti a korai sírt, viszont viselőjüknek nem árt különös figyelmet fordítani az egészségére.

A száj-orr redő milyenségéből emellett még a termékenységre is következtetnek, arra, hogy inkább fiú vagy lánygyermeket hoz-e majd a gólya, továbbá azt is a szóban forgó arcrészből jósolják meg, ki mennyi életerőre, szerencsére számíthat idősebb korában.

Az orrnál keskeny, a száj felé szélesedő redő

Azt tartják ideálisnak, ha a redő szűken kezdődik az orrnál, és a száj felé szélesedik. Az ilyen redővel rendelkező emberek nagy valószínűséggel elfújhatják a gyertyákat az 50. születésnapi tortájukon.

 


A redő azt is jelzi, hogy egynél több gyermekre számíthatnak, akikkel nagyon jó kapcsolatot fognak ápolni. Bár nagy család vár rájuk, esélyes, hogy érettebb korukban születnek meg csemetéik, és azok inkább lányok lesznek.

Az orrnál széles, a száj felé keskenyedik

Ez a redőtípus termékenységi nehézségeket vetít előre, ráadásul a kínaiak szerint azzal is számolni kell, hogy a gyermek (feltehetően lány) élete veszélybe fog kerülni, bár az esély erre sokkal kisebb, ha a gyerkőcnél a szóban forgó redő ideális formájú.

Sajnos egészség és szerencse terén se tekintik jó jelnek a keskenyedő redőt, mind a kettőből hanyatlást jelez az élet második felében.

Kettészakadt bajusz

Az a férfi, akinek a bajusza szép egyenletesen nő, de a redőnél hézagos mindegy mennyi jót cselekszik, nem fogják elismerni az erőfeszítéseit. Intrikák övezik ténykedését, bármit is tesz, mindig találnak benne hibát. Nagy lelki erő szükséges hozzá, hogy az illető így is megőrizze optimizmusát, segítőkészségét.

Anyajegy

Többféle jelentése is lehet. Amennyiben a felsőrészen található, akkor a személy inkább fiú utódoknak örülhet, amennyiben lent, úgy inkább rózsaszín gyerekszobát tervezgessen. Ha középen van az anyajegy, az illető könnyen párra lel, ám ugyanakkor a gyermekáldást akadályok nehezítik, és a lurkók nevelése során is sok nehézséget kell leküzdenie

Keresztvonalak

A redőn megjelenő keresztvonalak párkapcsolati gondokat prognosztizálnak. Akár nőről, akár férfiról van szó, az illetőnek sok áldozatot kell hozni a gyermekeiért, akik sokszor okoznak neki komoly fejtörést, szívfájdalmat.

 


Középen öblös

Mintha egy kis tó lenne a redő közepén. Márpedig a tó állóvíz. Az efféle száj-orr redő azt jelzi, hogy 50 éves kor körül megreked a személy élete, betegségek, depresszió gyötörheti, és sajnos egyéb veszteségekkel is szembe kell néznie.

Elhalványuló

Ebben az esetben a redő eltűnik még mielőtt elérné az ajak vonalát. A kínaiak rossz előjelnek tartják. Betegség, veszteség, korai távozás az élők sorából. Ám amennyiben a redő hosszú, akkor ez valamennyire ellensúlyozza a várható szerencsétlenségeket, azonban nem hoz felhőtlen boldogságot.

Mély és hosszú

A hosszú, egyenes, mély és széles redő a lehető legjobb jel, mely hosszú, termékeny és szerencsés életet vetít előre, és viselője még 50 felett is jelentős sikereket érhet el a szakmájában. Ami pedig a családot illeti, nos, sok gyermeke lehet, a nemek aránya pedig a fiúk javára billenti a mérleg nyelvét.

Jobbra vagy balra irányuló

Sajnos nemcsak az arc szimmetriáját bontja meg, de a kínaiak szerint rossz ómen is. Lépten-nyomon bukás és veszteség éri viselőjét, amitől az illető nagyon frusztrálttá válhat. Ráadásul nagy rá az esély, hogy a gyermekáldás is elkerüli.

A határoló vonalak nem egyenesek

Impulzív személyiséget jelez, aki a pillanat hevében hozza meg a döntéseit – általában előnyteleneket. Emellett lustaság és szeszélyesség is jellemezheti még, és ezért párkapcsolatai rendre kudarcba fulladhatnak.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak