hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Csakraterápia a tányéron – Harmonizálj lilával!

 

 

Az indiai filozófia szerint a testünkön csakrák találhatók, melyek egymással összefüggve segítik elő a szervezet energiaáramlását. Ezeknek az energiaközpontoknak a tisztítása, gyógyítása idézi elő, hogy testünkben és lelkünkben is harmónia uralkodjon.

A hét fő csakra  közül a hetedik, vagyis a koronacsakra az, mely az összes többi energiájának a forrása. A fejtetőn elhelyezkedő energiaközpont az istenivel való összeköttetés csatornája, a szellemi fejlettség kinyilatkoztatója, ha odafigyelünk rá nem csak magasabb dimenziókat ismerhetünk meg, de boldogabb életet is élhetünk.


 

A test természetesen akkor van harmóniában, ha mindegyik csakra összehangoltan működik, azonban sokaknál megfigyelhető, hogy a hetedik, koronacsakra alulműködése miatt fáradékonyabbak, elfogy az energiájuk és negatív gondolataik támadnak. Ilyen esetben több módszert is alkalmazhatunk. A csakratisztítás és harmonizálás mellett hatásosnak bizonyulhat a színterápia is, főleg az ibolyakék és a fehér színek alkalmazása, melyekkel ételeinket is feldobhatjuk. Az evés a legjobb módja annak, hogy energiánkat növeljük, a lila színű zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával harmonizálhatjuk és erősíthetjük az említett csakra működését. Együnk minél több szedret, áfonyát, lilakáposztát, hagymát és használjuk fel gyakran ételeinkben. Az alapanyagokhoz társulhat a gabonafélék közül a kukorica is, hiszen ezoterikus körökben úgy vélik, hogy a szellemi elmélyülésben segítséget nyújthat. Hogy egy kis segítséget kapjatok ehhez, megosztunk veletek két receptet a kedvenceink közül!

Kukoricaleves

Hozzávalók:

  • 2-3 dkg vaj, kevés olaj
  • konzerv kukorica
  • 1 közepes burgonya
  • csirke alaplé
  • koriandermag, fehérbors, római kömény


 

Vaj és olaj keverékén óvatosan megpirítjuk a fűszereket, nagyon óvatosan, hogy meg ne égjenek. A fűszeres olajban egy pillanat alatt átforgatjuk az előzőleg lecsepegtetett kukoricát, megsózzuk és felöntjük a csirke alaplével. A burgonyát felkockázzuk és megfőzzük a levesben. Ha elkészült összeturmixoljuk és forrón kínáljuk. A kukorica kissé rostossá teszi, aki így nem szereti, akár le is szűrheti.

 


 

Tepsis padlizsán, lilahagymával

Hozzávalók:

  • egy nagyobb padlizsán
  • néhány db paradicsom (akár el is hagyható)
  • 1 kisebb lilahagyma
  • reszelt sajt
  • só, bors



A padlizsánt felszeleteljük, sózzuk és állni hagyjuk addig, míg a leve ki nem folyik. Ezután leöblítjük, fűszerezzük és vajon mindkét oldalát megpirítjuk. Ha elkészültek a szeletek, tepsibe fektetjük, beborítjuk a felkarikázott paradicsommal, apróra vágott lilahagymával és megszórjuk sajttal. Kb. 200 fokos sütőbe toljuk és addig sütjük, míg a sajt el nem olvad.



Jó étvágyat és energiával teli napokat kívánunk!

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak