hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lélek-kertek

A fák, virágok hozzásegítenek bennünket a pozitív energiákhoz, a természetben való séta gyógyít és életerővel tölt fel bennünket. Jó esetben. Az ősz azonban sokakban teljesen más folyamatokat indít el, az évszak beköszöntével a lehangoltság, fáradékonyság gyakori, a hűvös levegő és a sokszor esős, nedves időjárás miatt pedig sokkal jobban vágyunk a meleg szoba ölelésére, mint egy nagy sétára. Ha te is ebbe a körbe tartozol, ne csüggedj, hiszen ez nem jelenti automatikusan azt, hogy nélkülözni kell a növények pozitív hatásait! Lássuk, milyen szobanövényekkel vedd magad körbe ahhoz, hogy életedbe harmónia és derű költözzön!

 

 

 

Otthonod berendezésekor fordíts figyelmet arra, hogy mindegyik helyiségben legyen egy-egy szép növény. A szerelmi életet és a romantikus pillanatokat a hálószobába elhelyezett, fehér, vagy rózsaszín virág segíti elő leginkább. Már maga a látványa is felemelő, azonban ha nem öntözöd, nem csak a virág fog kiszáradni, de előbb utóbb te is parlagon találod magad!

 A könnyező pálma állítólag növeli a családi harmóniát és a szerelmesek boldog együttélését, így a hálószobában és a nappaliban is megfelelő helye lehet.

A dolgozószobába, nappaliba zöld, nagy levelű növényt helyezz, mert ezek a legmegfelelőbbek arra, hogy tiszta gondolatokkal segítsenek és távol tartsák tőled az ártalmas erőket. Lehetőleg kerek levelű növényt válassz, mert a hegyes, szúrós zöldek negatív energiát sugároznak, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy ki kell űznöd a kaktuszokat az otthonodból: válassz nekik megfelelő helyet! A kihasználatlan terekben, sötét sarkokban képesek arra, hogy ismét felélesszék az energiát, ha pedig a bejárati ajtóhoz, kapuhoz kerülnek védelmezőként szolgálnak.

 A szobapáfrányt a dolgozószobába érdemes elhelyezni, hiszen erejével képes felébreszteni a benned szunnyadó tettvágyat, kitartással és tiszta, világos gondolatokkal ajándékoz meg.

A kerekded, tömzsi levelekkel rendelkező növények szerencsét és gazdagságot hoznak a tulajdonosuknak, azonban arra érdemes odafigyelned hogy fém kaspóba ültesd, ezzel a pozitív hatása felturbózva fog hatni rád és környezetedre egyaránt!

Szerencsehozó fának is nevezik a Vadkakaót (Pachira Aquatica), öt levélkéje az öt elemet szimbolizálja. A Pompás kutyatej (Euphorbia milii)névre hallgató növény 8 virága 8 szentet jelképez, akik az egészség, bátorság, gazdagság, szépség, művészet, intelligencia, költészet és jóság védelmezői. 

Bármennyire is furcsán hangzanak a fenti állítások, bizony a növények különleges spirituális erővel bírnak. Igaz, hogy a közelükben nem egy intenzív, nagy energialöketet érzünk, de hosszabb távon kifejtik jótékony hatásukat. Közérzetünkön, lelki állapotunkon jelentősen javíthatnak, arról nem is beszélve, hogy gondozásuk, rendszeres öntözésük már maga is egy mini lelkigyakorlat: megtanulhatjuk a gondoskodást, a felelősségvállalást. Emlékeztetnek az élet folytonos és ciklikus változására, a benned szunnyadó ösztönös, természethez ragaszkodó emberre és arra, hogy a legapróbb gyönyörűséget és csodát is észre kell venned nap, mint nap.

A szobaborostyán a vitalitás ősi szimbóluma, nyitva tartja a szívet és a lelket. Tökéletesen alkalmas arra, hogy a közelében meditálva egy mélyebb tudatállapotba jussunk, ezáltal olyan felismerések birtokába jussunk, mely lelkünk harmóniáját elősegítheti. 

Végezetül pedig ne feledd: „Virágozz és pusztulj, mint a kert: mert minden benned van. Tudjad ezt: te vagy a kert és a kertész egyszerre.” (Márai Sándor: Ég és Föld)

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak