hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mit kaptál a Naptól?

 

Ha túllendülünk a matematika órák során szerzett számallergiánkon, akkor egy egészen különös világba léphetünk a számok segítségével, mely segít megismerni önmagunkat, a kívánt irányba terelni az életünket.


Ez a numerológia vagy magyarul a számmisztika birodalma, melynek az útjain a nevünk betűihez rendelt számjegyek és a születési dátumunk vezetnek minket. Az egyik a különbözőképpen kikalkulálható számok közül a nap szám, mely főként azt árulja el, hogyan viszonyulunk a változásokhoz és a párkapcsolatokhoz.

A nap számot nagyon egyszerű kiszámolni születési hónapunk és napunk számjegyeit kell összeadnunk, amíg egy számjegyet nem kapunk. Ha valaki november 28-án született, akkor a következőképpen számoljon: 1+1+2 8= 12 → 1+2 = 3. Tehát az nap szám ebben az esetben 3.


1-es nap szám:

Az 1-es napszámmal rendelkezők gyakran a szarvainál ragadják meg a bikát: erősek, motiváltak, bátrak. Rengeteg energiatartalékkal rendelkeznek, kivételes állóképességüknek köszönhetően a legnehezebb időszakokat is viszonylag könnyedén átvészelik.

Azonban létezik egy határ, melyen már ők se képesek átlépni. Ha elérik, egyik pillanatról a másikra összeomolhatnak. Ez után sajnos nehezen állnak talpra, már ha egyáltalán képesek ismét összeszedni magukat.

Erős, makacs jellemek, a változásokat mereven kezelik. Bár gyorsan reagálnak, nem mindig látják át kellően a helyzetet, addig míg sokszor már késő nem lesz. Sikerük kulcsa, hogy tanulják meg felismerni a vihar előtti csendet.

A szerelemben szenvedélyesek, domináns szerepre törekszenek a kapcsolatban, féltékenyek lehetnek. Ráadásul sajnos nem túl intuitívak, sűrűn félreértik a másik embert.

Bár magas lécet kell megugrani az 1-es nap számú ember mellett, ha sikerül biztonságban érezhetjük magunkat mellette, hiszen rendkívül védelmezi a szeretteit. Ha hosszú távon is szeretnénk vele maradni, akkor rendszeresen éreztessük vele, hogy tiszteljük. Ennek egyik jele az, hogy nyíltan megmondjuk neki a véleményünk – nem fog megsértődni, jól bírja a kritikát.

Az 1-es nap számúak a legjobban az 1,2,3,5,7, és 9-es nap számúakkal jönnek ki, a 2-esek illenek hozzájuk a legjobban.


2-es nap szám:

A 2-es nap számmal rendelkezők óvatosak, gondosan mérlegelik az érveket, tetteik lehetséges jövőbeli következményeit. Csakis és akkor hajlandók változtatni, újba kezdeni, ha már mindent jól átrágtak és biztosak a sikerben. Lehetőség szerint kerülik a nyílt konfrontációt, a diplomatikus megoldások elkötelezett hívei. Örömüket és bánatukat is szívesen megosztják másokkal, ha egyedül nem tudják megoldani a problémáikat, nem hősködnek, segítséget kérnek.

Rendkívül intuitívak, már jóval azelőtt megérzik, hogy változás közeledik, mielőtt a szele megérintené őket. Jó emberismerők, intelligencia terén se lehet okuk panaszra, így könnyedén manipulálják a környezetüket. Míg ezeket a készségeiket sokan nemes célokra használják, sajnos egyesek inkább a csalárd utat választják közülük.

Egyik legnagyobb erősségük az időérzékük, ami a mai világban nagyon is hasznos túlélési készség, hiszen egyetlen percet se vesztegetnek el. Csupán az állhat az utukba, hogy hajlamosak feladni a küzdelmet a cél előtt. Azonban az erejük hamar visszatér, hamar talpra tudnak állni.

Ugyan a konfrontációt kerülik, ez azonban távolról se jelenti azt, hogy nem kemények, ugyanis rendkívül jól képesek állni a sarat a nagy nyomással járó helyzetekben.

Érzékeny, romantikus partnereket tisztelhetünk a 2-es nap számúak személyében, akikről általánosságban elmondható, hogy könnyen sérülnek. Szerencséjükre emberismeretüknek köszönhetően az esetek többségében időben észreveszik, ha valaki nem őszinte velük, és időben odébbállnak.

Ugyan nem égnek a szenvedélytől, de nagyon jól tudják, hogy okozzanak örömöt párjuknak és így maguknak is. Ha egy 2-es nap számú emberrel hoz össze minket a sors, ne feledjük, hogy rendkívül érzékeny lélek, és ha összetörjük a lelkét nagyon éles szilánkokkal kell számolnunk.

Az 1,5,6,8 és 9-es nap számmal rendelkezőkkel érti meg magát a legjobban.


3-as nap szám:

A 3-as nap számmal rendelkezők innovatívak és kreatívak. Úgymond a dobozon kívül gondolkodnak, és rendkívül gyorsan képesek megtalálni egy-egy problémára a megoldást. Buzog bennük az optimizmus, mely gyakran nagyfokú gyerekességgel is párosul, ami főként abban nyilvánul meg, hogy igyekeznek kerülni a felelősséget, a nagyobb erőfeszítést igénylő feladatokat.

A legtöbbször a felszínen siklanak, kifinomult humorérzékükkel igyekeznek biztosítani, hogy az élet könnyed és mókás játék legyen a számukra. Az ember azt gondolná, hogy ha az élet próba elé állítja őket, akkor összeroppannak. Mindenki – főleg a saját maguk meglepetésére – azonban kifejezetten nagy kitartásról, erőről és eltökéltségről tesznek ilyenkor tanúbizonyságot.

A nehézségeken egyértelműen a kreativitásuk segíti át a 3-as nap számú embereket. Előre haladásuknak gyakran az vet gátat, hogy nem tesznek megfelelő erőfeszítést a siker érdekében. Ennek eredményeképpen számtalan félbehagyott munkával, beteljesületlen álommal, üres ígérettel van tele a tarsolyuk. Ha megtanulják koncentrálni az energiáikat és a kitartás művészetét, akkor a határ a csillagos ég a számukra.

Ha romantikázásra kerül a sor viselkedésük időnként fölényes lehet. Ez azonban nem az érzelmi sivárság jele, sokkal inkább a mély érzések elrejtését szolgálja. Bár kívülről szemlélve olyan egy gondtalan pillangó juthat eszünkbe ezekről az emberekről, nagyon is tésztában vannak vele, hogy milyen törékeny dolog a boldogság. Ezért aztán a komoly dolgokat, mint amilyen például egy elkötelezett kapcsolat is óvatosan kezelik. Könnyen kihátrálhatnak belőle, mikor érzik, hogy kezd komolyra fordulni. Ahhoz, hogy maradjanak türelemre és megértésre van szükségük, nem szabad siettetni őket.

Az 1,3,5 és a 7-es nap számú emberek az ideális partnerei.


4-es nap szám:

Sziklaszilárd jellemek, stabilan állnak a két lábukon. Nagyon nagy és nagyon drasztikus változásnak kell bekövetkeznie ahhoz az életükben, hogy meginogjanak, ne adj isten, megtörjenek. Ha tehetnék, ezek a részleteket imádó, a feladataikat szisztematikusan megközelítő emberek befagyasztanák a jelent, a változás szót még a szótárból is kiirtanák. Sajnos így gyakran elszalasztják a lehetőségeket.

Legnagyobb erősségük, hogy hajlandóak már-már emberfeletti energiát belefektetni céljaik elérésébe. Ha valamibe belekezdenek, akkor nem halogatnak, mennek előre az úton. Csak akkor érzik magukat elégedettnek, ha a maximumot hozták ki magukból. Ez a tökéletesség iránti igény azonban alkalmanként frusztrálttá teheti őket, ilyenkor nem nagy élmény a közelükben lenni. Vigyázzanak, nehogy a munkamánia vegye át az irányítást az életük felett!

Ha sikeresek szeretnének lenni, barátkozzanak meg a gondolattal, hogy időnként kockázatot is kell vállalniuk.

Bár a legtöbbször biztonságban érzi magát, a szerelem területén olybá tűnik neki, mintha ingoványra lépett volna. Fogalma sincs, hogy kezelje a l'amour és a hormonok tombolását, azt hogy ilyenkor fenekestül felfordul az élete. A szenvedélyes szeretőt nem a 4-es nap szám emberek közt kell keresni, és a nagy lelkizések se az ő asztaluk, cserébe viszont 100%-ig vállalják a kapcsolattal járó felelősséget, elkötelezettséget.

Az 5,6 és 8-as nap számúakban ideális társra találhatnak.


5-ös nap szám:

Az 5-ös nap számmal rendelkezők vannak a legjobban felkészülve a változásokra. Mit felkészülve? Valósággal szomjazzák a változatosságot, a mozgalmasságot, a dinamizmust! Szabályosan fizikai rosszullét kerülgeti őket, mikor lépésről-lépésre kidolgozott tervet kell követniük, akkor vannak igazán elemükben, mikor gyors, spontán cselekvésre van szükség.

A szívük mélyén adrenalin-függők, szeretnek utazni, bulizni, új, járatlan utakra lépni. Nyughatatlanságuk ha nem kap megfelelő levezetést, akkor függőségekbe, az élvezetek túlzott hajszolásába merülhetnek.

Szenvedélyességük a szerelemben is megmutatkozik, párját ritkító érzékiséggel fűszerezve. Csak akkor vet horgonyt, ha valaki tényleg megérinti a szívét. Így inkább az jellemzi, hogy több, felületes kapcsolata van élete során, de csak ritkán igazán szerelemes. Ugyan nagy kalandvágyó és néha zűrösek a kapcsolatai, a legtöbbször nem ő a megcsaló fél. Általában később jön el számára az Igazi, ekkor kiegyensúlyozottá válik, stabil, érett társ lesz belőle.

Két dologgal lehet az 5-ös nap számú embert elmarni magunk mellől: ha alapértelmezettnek vesszük a jelenlétét az életünkben, illetve ha bármilyen formában korlátozzuk a szabadságvágyát.

Az 1,3,5,6 és 7-es nap számúakkal a legjobbak az esélyei a boldogságra.

6-os nap szám:

A 6-os nap számmal rendelkezők a harmónia megtestesülései, akik hajlamosak a saját igényeiket, vágyaikat a háttérbe szorítani, hogy másokon segítsenek, másokat tanítsanak. Sugárzik belőlük a szeretet, a megértés, a gondoskodás. Az emberek általában szeretik, tisztelik őket.

Stabilak, realisták, a változásokat elfogadják, talán egy kicsit túl komolyan is kezelik azokat.

Legnagyobb erényük két lábbal a földön járó emberségük, az hogy bár idealisták, jól látják, mi zajlik körülöttük. Nagyon türelmesek tudnak lenni, különösen akkor, ha egy nagy hosszú távú célt tűznek maguk elé.

Már egészen zsenge koruktól lenyűgözik őket a jól felépített hitrendszerek. Ez sajnos a gyengéjük is lehet, hiszen mélyen beleáshatják magukat egy-egy ilyen rendszerbe, és ezáltal szűk látókörűvé, netán fanatikussá válhatnak. Ha sikeressé szeretnének válni az élet különböző területein, akkor meg kell tanulniuk kilépni a komfortzónájukból.

Mint minden egyebet, a szerelmet is rendkívül komolyan veszik. Ha fellobban az a bizonyos láng, akkor teljes egészében átadják magukat az érzésnek, a partnerüknek. Sajnos azonban kapcsolataik eléggé szalmaláng jellegűek lehetnek, ő utánuk marad a legtöbb összetört szív. Mikor azonban már nem hódítanak többet, mikor megtalálják a lelki társukat, akkor fantasztikus kapcsolatuk lehet, és hosszú távon is nagyon boldoggá tuják tenni a választottjukat.

A 2,5,6,7 és 9-es nap számúak a legesélyesebbek náluk, hosszútávon valószínűleg 7-es vagy 9-es lesz a párjuk.


7-es nap szám:

A 7-es napszámmal rendelkezőket nem vakítja el a felszín csillogása, mögé néznek a díszleteknek, a mélyebb értelmet, a mozgatórugókat keresik. Sokat filozofálnak, sokan közülük spirituális beállítottságúak. Gyakran úgy tűnik, mintha nem érdekelnék őket a változások, holott nem így van, csak nem mutatják ki a bennük végbemenő lelki folyamatokat. Esetükben sokszor nehéz megállapítani, hogy introvertált avagy extrovertált emberrel van dolgunk, mivel hol bezárkóznak a csigaházukba, máskor meg szélesre tárják az ajtókat.

Semmi se zavarja őket jobban a felületes, zajongóknál, hiszen jól tudják, ezekkel az emberekkel csak az idejüket és az energiájukat pazarolják. Igazán jó barátjuk csak kevés van. Érzéseiket általában erősen kontrollálják, esetenként önmaguknak se vallják be, mi is zajlik a szívük mélyén – sokan választanak közülük lélekgyógyász hivatást.

Ha sikert akarnak az élet bármely területén is elérni, akkor meg kell tanulniuk elfogadni az érzéseiket, és be kell látniuk, hogy nem lehet mindent a szürkeállományból megoldani.

A szerelemben gyakran későn érnek, főként a spiritualitás és az intellektus kelti fel az érdeklődésüket, semmint a románc fizikai oldala. Ha szerelmesek lesznek sokszor nehezen birkóznak meg az ilyenkor elemi erővel feltörő érzéseikkel, így aztán eleinte inkább csak plátói viszonyokat ápolnak. Ha azonban végre megtörik a jég, akkor a szerelem fizikai része is felpezsdül, fantasztikus szerető válhat belőlük, arról nem is beszélve, hogy odaadó, gondoskodó társként állnak a párjuk mellett, akinek csak egy dolog számít: a kedvese boldogsága.

Mint a fentiekből sejthető, a 7-es nap számúakat látogatja meg a legritkábban Ámor, amikor azonban ez megtörténik, akkor teljessé válik az életük. Legjobban az 1,3,5,6 és 7-es nap számúakkal jönnek ki, bár utóbbival jóval több energiát kell fektetniük a kapcsolatba.

8-as nap szám:

A 8-as nap számmal rendelkezők szeretik, ha a kezükben van a gyeplő. Sajnos az életet és a változásokat nem mindig lehet megzabolázni – jobb messze elkerülni a 8-as nap számúakat, ha kicsúszik a kezükből az irányítás. Ilyenkor idegesek, dühösek, agresszívek.

Szerencsére hamar átlendülnek ezeken a borús időszakokon, hiszen magas intellektusuknak köszönhetően mindenben képesek meglátni a lehetőséget, sokkal hamarabb, mint mások. Az anyagi javakhoz nem kötődnek görcsösen, így gyakran vágnak bele rizikós vállalkozásokba. Időnként azonban túl gyorsan, túl optimistán teszik ezt, túl magas elvárásokkal, és a végén nagyot buknak. Szerencsére hamar képesek újra felállni.

Mivel rendkívül erős vezető személyiségük van, nehezen tűrik a felettest, azt, ha megmondják nekik, mit csináljanak. Sajnos ennek köszönhetően akár törvényen kívülivé is válhatnak. Ha a sikert legális úton szeretnék elérni, akkor simulékonyabbá kell válniuk, és rá kell jönniük, hogy a bennük munkáló dühöt hogyan alakíthatják át pozitív energiává.

A szerelemben könnyű a 8-as nap számmal rendelkezők kedvére tenni, hiszen nem állítanak irreálisan magas követelményeket párjuk elé. Igaz, cserébe ők se feltétlenül hozzák le a csillagokat az égről... Kapcsolatai gyakran azért futnak zátonyra, mert túl józanok, és így a szenvedély elillan a románcból. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nagy ívben kerülni kell a 8-asokat, ugyanis ha elmélyül a kapcsolat akkor megbízható társ válik belőlük.

A 2-es nap számúak az ideális partnerek a 8-asok számára, a többiekkel jóval több energiát kell a kapcsolatba fektetniük.


9-es nap szám:

A 9-es nap számmal rendelkezők idealisták. Ennek köszönhetően sokan közülük politikai pályára lépnek, jogi berkekben vagy a hadsereg kötelékében építenek karriert. Többségük zárkózott, távolságtartó, melynek az okát fokozott Én-védelmükben kell keresnünk. Nehezen kezelik az érzelmi kérdéseket: cinizmussal, tárgyilagossággal fedik el, mi is zajlik a lelkükben.

Szeretik alaposan fontolóra venni a dolgokat, óvatosan kidolgozott stratégia mentén haladni, minden egyes lehetőséget végigzongorázni elméletben, mielőtt a gyakorlatban is hozzáfognának az előttük álló feladat megoldásának. Mivel számtalan szemszögből képesek megvizsgálni egy-egy problémát, a változás nem okoz nekik traumát, hosszú távú terveik megvalósítását is csak ritkán akadályozza. Nagyon jó vezető válhat belőlük, főleg akkor ha van, aki az apró részletekkel foglalkozik helyettük, mint például az adó kérdések, statisztikák, kimutatások vezetése.

A 9-esek szeretik a kihívást jelentő feladatokat, fontos számukra, hogy úgy érezzék, létüknek értelme van. Emiatt vannak arrogánssá válhatnak, öntörvényűek lehetnek, úgy vélhetik, hogy ők a világ közepe. Ha képesek elkerülni ezeket a viselkedésmintákat, és elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák, nem fog mindenki hozzánk idomulni, akkor nagy sikereket arathatnak életük folyamán, sok barátjuk, tisztelőjük lesz.

A szerelemben talán a 9-es nap számúakat a legnehezebb megközelíteni. Néha kifejezetten úgy tűnhet, mintha nem is lennének érzelmeik. Ezért általában nekik kell megtenni az első lépést. Mikor kialakul a kapcsolat, meggondolt, óvatos, nagylelkű társra találhatunk a személyükben, akik nem kérnek sokat, apró figyelmességekkel is boldoggá lehet tenni őket. Emellett megbocsátók, toleránsak, és megadják párjuknak azt a teret és szabadságot, melyre szükségük van, hogy a kapcsolat ne fojtsa meg őket. Tulajdonképpen nagyon is érzékiek tudnak lenni a 9-esek, és kifejezetten élvezik az intimitást.

Az 1,2,3,6,7 és 8-as nap számúakban találhatnak a legkönnyebben párra.

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz a HoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.

 

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak