hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rendetlenség? Rólad mesél!

 

Egészen más típusú emberek küzdenek a konyhában elharapózó „kupi”-val, mint garázsban megjelenővel. Íme a főbb rumli típusok és üzenetük a személyiségünkről.

A telepakolt garázs/alagsor: az érzelgősség és lojalitás a legfőbb ismérveid, ha ez a rumli-aknameződ. Erősen kötődsz másokhoz, nehezen lépsz ki a kapcsolataidból, még akkor is, ha azok nem éppen építő jellegűek számodra. A tárgyaidtól is nehezen válsz meg, különösen akkor, ha egy-egy kellemes emlék, érzés kapcsolódik hozzájuk. Nem csoda hát, ha még megvan a kisdobos igazolványod, az első szerelemes leveled, a kiszárított ballagócsokrod.

Ragaszkodásod tulajdonképpen egy félelem táplálja: attól tartasz, hogyha ezek a dolgok eltűnnek ez életedből, akkor a hozzájuk fűződő emlékeid is köddé válnának. Tudatosítsd magadban, hogy ez nem így van, és hogy a régúlt tárgyai akár depressziót is okozhatnak.

Tömött fiók: azt mutatja, hogy nagyfokú kreativitással áldott meg a sors. Szereted, ha a munkafelületed átlátható, ám ugyanakkor lehetőleg megkíméled magad a rendrakás fáradlmaitól, egész egyszerűen mindent elsüllyesztesz a fiókok mélyére.

Stratégiád működik – ám csak a felszínen. A rumli akkor is rumli, ha nem látod, a tudatalattidra hat, zavar, nehezebben összpontosítasz az ötleteidre. Mivel megszoktad ezt az állapotot, már fel se tűnik, hogy fékezett üzemmódban működsz. Tégy hát rendet a fiókjaidban, szabadulj meg a felesleges, rég nem használt holmiktól, rendszerezd mappákba a dokumentimaidat, a napi szinten használt tárgyaidat vedd előre, a ritkábban szükségeseket dobozold be. Szellemileg azonnal jobban fogod magad érezni!

Roskadozó konyhaasztal: egy igazán gondoskodó, óvó lélek lakozik a porhüvelyedben. A családod a mindened, a konyhád otthonod szíve. Mélyen legbelül pedig szabályosan rettegsz, hogy ez az idill egy pillanat alatt szertefoszlik, szeretteid elpártolnak tőled, javaid kámforrá válnak.

A mindenféle földi jótól, kekszektől, gyümölcsöktől, szörpöktől roskadozó konyhaasztal látványa megnyugtat. Legalábbis úgy érzed, és észre se veszed, hogy még jobban görcsölsz vajon sikerül-e megtartanod a családod, az értékeidet, és hogy jobban érezd magad észrevétlenül elmajszolsz egy kekszet...

Mindenek előtt tisztázd magadban a félelmeidet és azok bekövetkezésének valószínűségét, majd téygy rendet az asztalon, zárd el a nasikat, a helyükre pedig tégy egy szép vázát friss vágott virágokkal.

Túlzsúfolt éjjeliszekrény: arról tanúskodik, hogy hatalmas kíváncsiság és óriási tudásszomj lakozik benned. Ez egy nagyon nagy ajándék, ám az már kevésbé dicséretes dolog, hogy átolvasod az éjszakát és másnap fáradtan lézengsz, agyad fogaskerekei lomhán dolgoznak, időnként ki is hagynak.

Ha szeretnéd igazán kihasználni a benned lévő potenciált, akkor ügyelj rá, hogy ne 5-6 könyvet olvass párhuzamosan, a kettő legyen a maximum. Az elalvás előtti művek milyensége is fontos. Lehetőleg elmét csendesítőket válassz, ne számtalan kérdést felvetőket, a vérnyomásod az egekbe emelőket.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak