hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vonzd be a harmóniát!

 

Előző cikkünkben áttekintettük azokat a hiedelmeket, melyek a vonzás törvényével és a Gondolat erejével kapcsolatban a köztudatban felbukkannak. Jelen cikkünkben rávilágítunk arra a konkrét gyakorlati tényezőre, melynek segítségével a fenti ’törvények’ felhasználhatók a párkapcsolati minőségek javítása terén.
Kezdjük egy kis emlékeztetővel a vonzás törvényéről. Amikor átélsz egy örömteli pillanatot vagy felszínre hozol magadban egy már átélt kellemes érzést – például boldog vagy és örömteli érzésed van valamivel vagy valakivel kapcsolatban -, akkor a szép és értékes dolgokra fókuszálod a figyelmed. Esetleg amikor egy másik emberben megkeresed a jó tulajdonságokat (de legalábbis nem azonosítod a személyt a számodra idegesítő tulajdonságaival), akkor a rezgésed harmóniába kerül azzal, amit szeretnél.

Ezzel szemben azonban, amikor mérges vagy, haragszol, félsz vagy bűntudatod van, esetleg elkeseredést érzel, akkor azzal az energiaminőséggel azonosítod magad. Vagyis azon a szinten rezonálsz, amit nem akarsz. Tehát ilyen esetben a vonzás törvénye azt hozza be az életedbe, amit nem akarsz. Ezért nagyon fontos, hogy amikor érzékeled a körülötted zajló eseményeket, fordíts különös figyelmet a belső folyamataidra. Meg kell tanulnod éberré válni magadban, hogy mi az, amivel a rezgésed egy szinten van. A vonzás törvénye ugyanis mindenre hat, ami csak létezik a világegyetemben, az egész világon, térben és időben, mindenhol, nem lehet ez másként a párkapcsolatban sem.

A legfontosabb dolog, amit meg kell tanulni, az éber figyelem képessége, más néven az éberség. Ez a valódi önismeret alapja, hiszen ennek segítségével tudatában lehetsz belső frekvenciáidnak, amelyek létezésedet döntően befolyásolják. Nagyon fontos látnod, milyen energiákkal létezel egységben az adott pillanatban. Ha harmóniában és az egyensúly állapotában éled meg a pillanatot, minden rendben, ha nem, akkor bármilyenek is a külső körülményeid, szenvedésre vagy ítélve. Egyszerűen te ítéled arra magad. Ez a legnehezebb része az önismeretnek.

Egy másik személlyel való intim viszony kialakítása és fenntartása olyan terület minden ember életében, amelyben nagyon jól meg lehet figyelni a vonzás törvényét, s végtelen sokat lehet tanulni belőle.  Fontos, hogy fentiek tudatában érdemes olyan érzésekre, gondolatokra ráhangolódni, melyek pozitívan tudják a párkapcsolati helyzetedet alakítani. Természetesen elsősorban önmagad belső folyamataival kell tisztába kerülnöd, nem pedig a másik fél viselkedését és jellemét elemezni, rosszabb esetben bírálni és megváltoztatni.

Minden kapcsolatban létezik a polaritás két pólusa. A leggyönyörűbb pillanatokat is követheti egy vita vagy egy haragos szóváltás. Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy általában azt hiszi az ember, hogy annak a másik fél az oka. Ha képesek vagyunk belátni, hogy a másik csak reagált valamiféle öntudatlan elvárásra, ami belőlünk áradt felé, akkor teljesen más szemmel láthatjuk a kapcsolatunk minőségét s a saját szerepünk fontosságát annak változásában, legyen az pozitív vagy negatív.
Az életben semmi nem jelenhet meg az ellentéte nélkül. Bármit is akarj megteremteni, megteremted az ellenkezőjét is, hiszen az agy csak úgy képes felfogni a jelenségeket, hogy van viszonyítási alapja. Ezért elengedhetetlen az önismeret segítségével megélni a Test – Elme – Tudat állapotát-harmóniáját, hiszen abban egység van, s így kikerülheted a polaritás törvényét. Tehát ne az legyen a cél, hogy a párunkkal csak az egyik végletet akarjuk megélni, s a másikat kizárni.

Csodálatosan egyszerű folyamat, mégis végtelenül hatékony, amikor szemtanúként megfigyeled a gondolatokat és érzéseket, s nincs benned ragaszkodás vagy ellenállás, csak tiszta Figyelem. Akkor különválsz a reaktív-öntudatlan gondolati és érzelmi hullámzástól, tehát azok nem kapnak több energiát, így fokozatosan csökken, majd elenyészik a hatásuk. Ezzel lehet a leghatékonyabban csökkenteni az öntudatlan játszmákat a párkapcsolatban, melyek oly sok embernek keserítik meg az életét.

Így lehet az önismeret segítségével teljesen új szempontból, tudatosan megvizsgálni a párkapcsolati szerepeket és azok hatását. Ha ez megvan, akkor nagy valószínűséggel meg fog benned jelenni az elégedett, boldog és kiegyensúlyozott létezés élménye. S ez természetesen kihat a párkapcsolatod minőségére is. Szívből kívánom, hogy így legyen…

 

A szerzőről:

 

Gyuró Éva, a Baraka Jóga Iskola

 

alapítója, vezetője és egyben

 

jógaoktatója vagyok. 12 évvel ezelőtt

 

találkoztam először a jógával, amikor

 

úgy éreztem, hogy – a karrier, a

 

család, a mozgalmas élet ellenére-

 

valami hiányzott az életemből. A

 

rendszeres gyakorlás - mely minden

 

alkalommal megnyugvást és egyben

 

feltöltődést jelentett számomra-,

 

lépésről lépésre változást hozott az

 

életembe, és segített közelebb kerülni

 

önmagamhoz. Számomra a jóga

 

elsősorban önismeret és benne

 

világismeret, Egy véget nem érő

 

utazás a Szabadság, a Testi-Lelki

 

harmónia  felé. Jógaoktatóként

 

szeretek segíteni és szemtanúja lenni

 

csodás, új élmények

 

megszületésének, mely

 

megunhatatlan esemény és egyben

 

Áldás („Baraka”) számomra. A jógával

 

és munkásságommal bővebben

 

megismerkedhetsz ITT.

Így vonzd be a nagy Ő-t!»

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak