Zöldborsó pörkölt nokedlivel

2009. 09. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donnák! Íme még egy recept, ezúttal a „vegák” részére no és a gyerkőcök örömére.   Hozzávalók: A nokedlihez: 1 kg liszt 3 tojás  víz   A pörkölthöz: 80 dkg zöldborsó (fagyasztott) 2 nagy vöröshagyma 1/2 teáskanál fehérbors, só 2-3 teáskanál pirospaprika 1-2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál cukor 1-2 dl víz olaj  

Kiolvasztjuk a zöldborsót. Közben a galuska tésztáját kikeverjük, forró vízbe szaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük, kevés olajon gyorsan megforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.

A lehető legapróbbra kockázott vöröshagymát olajon, alacsony lángon megpuhítjuk, picit megpirítjuk. Ezután belekeverjük a borsót, majd amikor kis levet eresztett, akkor pirospaprika (kb 2-3 teáskanál), fehérbors (1/2 teáskanál), cukor (1 teáskanál), só ízlés szerint, plusz egy jó nagy, vagy két kisebb gerezd fokhagyma passzírozva. Aztán főni hagyjuk, de kevergetni kell, mert hamar odaég. Időnként megkóstoljuk, és korrigáljuk, ha valami kevés benne. Ha nem ereszt elég levet a zöldborsó, akkor időnként rá lehet locsolni 1-2 dl vizet. Kb. 20 perc főzés elég neki, attól függ, mennyire volt puha a borsó-alapanyag.   Köszönjük szépen Balázsné Dömötör Csillának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top