hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Felhő szelet

Az itt megjelenő cikket egy olvasónk küldte be. Tartalmáért a szerkesztőség felelősséget nem vállal. A nálunk publikálni kívánt cikkeket, recepteket a recept@donna.hu emailcímen várjuk. Kéziratot megtartani, visszaküldeni nem áll módunkban. Figyelem! Csak a saját készítésű képpel együtt beküldött recepteket tudjuk megjelentetni!

Tészta:

15 dkg zsír, 2.5 dl víz (ezt felforraljuk), ezután 15 dkg liszt és 6 db tojás. Ezeket összedolgozzuk és elfelezzük. Kizsírozott tepsiben megsütjük. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőt!!! A második tészta megsütése után még a tepsiben szépen felvágjuk, mert amikor összerakjuk a krémmel, már nem lehet szépen szeletelni. Ez egy kicsit kirakós játék, de megéri.

 Krém:

4 cs. vaníliás pudingot 1 l tejben megfőzünk, amikor kihűlt, 25 dkg rámát és 25 dkg porcukrot keverünk hozzá a szokásos módon. Ezután 1 db fél literes Hullala tejszínhabot 2 kanál porcukorral, 1 vaníliás cukorral és 1 habfixálóval összekeverünk.
A tészta lapjára először a pudingos krémet, majd a tejszínhabot tesszük rá, aztán jönnek a kirakós tészta darabok a tetejére.

Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Jó étvágyat!

Cimkék