Töltött palacsinta vagy palacsinta torta egyszerűen

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Megsütöm a palacsintákat a szokásos módon. Majd megtöltöm őket gyümölcslekvárral és cukorral.  

Jénai tálba vagy tortaformába rakom őket. Egy sor lekváros rá egy sor (ellenkezőleg) cukros. Így rétegezem míg meg nem telik a jénai.

A tetejét megkenem (vastagon) felvert tojásfehérjével. A tojásfehérjét meghintem cukorral és tehetek rá akár néhány szem gyümölcsöt is.

Sütőbe teszem addig, hogy a fehérje barnulni kezdjen.

Ha elkészült várni kell vele amíg hűl egy kicsit. Átlósan szoktam felvágni és akár tejszínhabbal, gyümölccsel, öntettel tálalható. 

Jó étvágyat hozzá!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top