Frank fagyi

2009. 06. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 dl tejszín, 3 dl tej, 5 dkg étcsokoládé,1 e.k. rum, 4 e.k. cukor,1 cs. vaníliás cukor, 1 mokkás kanál reszelt citromhéj, 1 kanál finomra darált dió, 5 dkg mazsola,1 teáskanál liszt.   A tejet felforralom a cukorral, a tejszínben elkeverem a lisztet és a forrásban lévő tejhez öntöm, majd állandó keverés közben besűrítem. Hozzáadom a darált diót és a mazsolát, majd a citromhéjjal és a vaníliás cukorral egyet forralok rajta, majd egyből leveszem a tűzről. Belekeverem a rumot és ha teljesen kihűlt, a reszelt csokit. Ezután beteszem a mélyhűtőbe és megfagyasztom.

 

  Rizs fagylalt   Hozzávalók: 5 dl tejszín, fél dl rizs, 1 dl narancslé, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 15 dkg porcukor.   A rizst megmosom, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi jól ellepi. Addig főzöm, amíg az összes leve elfő. A sót és a cukrot hozzátéve fedő alatt puhára főzöm. Ráöntöm a narancslevet és még egyet forralok rajta, majd letakarva hagyom 15 percig. Ezután keverem bele a vaníliás cukrot. Ha kihűlt megfagyasztom. Kevés reszelt csokival, reszelt narancshéjjal vagy fahéjjal lehet ízesíteni.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Komócsin Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top