hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A Facebookon adták el az újszülöttet

 

A baba mindössze három napos volt, mikor az üzletet nyélbe ütötték az említett közösségi portálon.

A picit a saját nagyapja lopta el, a lányának azt mondva, hogy a pici meghalt.


 

A boldog anyuka halottnak hitt kisfiával

 

Az eset Indiában történt, a punjabi rendőrség közleményében Firozként említett férfi forintba átszámolva nagyjából 195 ezerért adott túl az unokáján. A vásárló egy emberkereskedelemmel foglalkozó szervezetnek dolgozó nővér volt.

A gyermeket ezután egy, a Facebookon keresztül zajló tranzakción keresztül adta el egy delhiben élő úriember, immár nagyjából 3,4 millió forintnak megfelelő összegért.

Helyi sajtóértesülések szerint az anya, akit csak Nooraként említenek, április 8-án adott életet kisfiának, és a következő nap már ki is engedték a kórházból.

Azonban április 10-én egy Sunita néven említett nővér és egy munkatársa, Gurpreet Singh elvitték a babát, azt állítva, hogy beteg.

A rákövetkező nap a nagyapa közölte az anyával, hogy a gyermeke belehalt a betegségébe.

Április 12-én pedig megjelent két idegen a gyászoló család házánál, és a már korábban említett összeg a nagypapa zsebébe vándorolt, aki ezután elhagyta a terepet.

Noorában, aki egyébként februárban szakított a férjével, az édesapja hirtelen gazdagsága fellobbantotta a gyanú szikráját, és a rendőrséghez fordult, jelentette gyermeke eltűnését.


 

A letartóztatás

 

A rend őreinek sikerült a nagypapa nyomára bukkanniuk, aki a kihallgatáson mindent töredelmesen be is vallott.

A nyomozók azonnal felkeresték a kórházat – szerencsére a baba még ott volt, épen és egészségesen.

A feltételezések szerint a nővér és társa 1,5 millió forintnak megfelelő összeget tehettek zsebre a közreműködésükért. A nővér jelenleg letartóztatás alatt áll, a nyomozók nagy erőkkel keresik az összekötőjét a Facebook ülzetet végül tető alá hozó emberkereskedővel.

A nagypapa a kihallgatásán különös érvet hozott fel a saját védelmére: azt mondta, hogy azért szabadult meg az unokától, mert szerette volna, ha a lánya újra férjhez megy, és ez ugyebár könnyebben megy, ha nem kavar be egy gyerkőc…

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak