hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyakunkon az advent!

Bár az idei november inkább áprilisra hasonlított, ne feledjük, hogy egyetlen hónap választ el minket a karácsonytól! Sőt, az adventi napok kezdésétől már csak néhány nap. Aki szeretné meglepni gyermekét egy ünnepi kalendáriummal és nem csak boltban vásárolt tömegcuccot akar berakni a szoba sarkába, bizony már törheti a fejét.

 

 

Aki ihletet szeretne meríteni az egyedi készítésű adventi kalendáriumokhoz, számtalan ötlet közül válogathat az interneten. A legtöbb verzió nagyon jól néz ki, de a buktatói hamar kiderülnek: vagy többe kerül az elkészítésük, mint egy karácsonyi rokonmegvendégelős menü, vagy olyan kézügyességet igényel, amivel kevesen büszkélkedhetünk. A harmadik probléma a kézműves kalendáriumokkal az, hogy az elkészítésükhöz általában tengersok szabadidő szükséges. Márpedig egy átlagos családanyának ebből van a legkevesebb.

Az interneten szörfözve én is megcsodáltam a szebbnél szebb angyalkás-hópelyhes-fél szobát elfoglaló-kicsipkézett csodákat. Aztán kerestem valami egyszerűbbet. Szerencsére találtam.

 

Csipeszadvent

Valószínűleg a kreatív boltokban lehet venni eleve fehérre festett facsipeszeket, de ha nem akarjuk ráfizetni a gatyánkat is, akkor érdemes inkább egy „százforintos” boltból beszerezni. A fehér és a piros festék sokféle kiszerelésben kapható, de talán maradt is a sufniban a legutóbbi lakásfestés óta. (Ne a falfestékkel próbálkozz, hanem inkább azzal, amivel az ablakot-ajtót kentétek le. Pác vagy akril ugyanúgy megfelel.) Igazság szerint még ezzel sem muszáj vacakolni: a csipeszek akkor is jól mutatnak, ha nincsenek befestve. A képkeretet helyettesítheti egy kartonlap is, bár a hangulat megőrzése érdekében ügyesen kell kidíszíteni. (Festeni, csomagolni, dekupázsolni.)  Biztos van erre pár ötletetek, kíváncsi lennék rájuk! (Kommentben, a cikk alatt.)

A csipeszadvent utolsó simítása a zacskó vagy zsák, amit a csipeszek tartanak. Ez készülhet egyszerű csomagolópapírból, picike papírzsákból, mini borítékból, vagy textilből. Amire vigyázni kell, hogy a „töltelék” súlya a csipeszek erejéhez idomuljon.

 

 

 

Joghurtos kalendárium

A név megtévesztő, mert ehhez a kalendáriumhoz pont joghurt nem kell. Viszont a pohara igen! Persze ki lehet váltani bármilyen hasonló dobozzal, de az újrahasznosítás és az egészséges táplálkozás jegyében mi leginkább ezt javasoljuk. (Hm, milyen divatosak mostanában ezek a kifejezések…) Ezt az adventi nyalánkságost idejében be kell tervezni, mert 24 pohárka tartalmát nem egy hét alatt tünteti el az ember. Szóval, hacsak nincs otthon máris hatalmas gyűjteményed ezekből, előre kell gondolkodnod. (Ki tudja… nálam bizony majdnem ennyi van a szekrényben. Notórius gyűjtögető vagyok. Biztos nem vagyok ezzel egyedül!)

A kalendárium elkészítéséről bonyolult körmondatokat írhatnék, de nem teszem. A képeken sokkal jobban látszik, mit kell tenni a siker érdekében. Egyedül az utolsó fotóhoz mellékelnék egy kis magyarázatot: ha elkészült a poharas kartondoboz és beletöltöttük a rekeszekbe az ajándékokat, kicsit trükkös lesz becsomagolni az egészet. Az ötletgazda az egészet egyszerre csomagolta be, de szerintem egyszerűbb úgy, hogy még üresen beborítjuk a kalendárium oldalát és hátulját, majd a megtöltés után a pohárkák száját egyenként ragasztjuk le, méretre vágott papírdarabokkal.


 
 
 
 

 

 

A cikk következő részében néhány olyan ötletet mutatok, ami még ezeknél is egyszerűbb! (Bár nem feltétlenül szebb és hangulatosabb.) Addig is osszátok meg velünk, nálatok szokás-e kirakni adventi kalendáriumot a gyerekeknek?

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak