hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Öngyulladó bébi?

 

Kórházban ápolják azt a három hónapos kisfiút, aki spontán módon lobbant lángra – rövidke élete alatt immár negyedjére.


Rahulról, akit súlyos égési sérülésekkel vittek be az intenzívre az indiai Chennai városában, azt mondják az orvosok, hogy spontán öngyulladás áldozata lett. Ezt arra alapozva állítják, hogy nem állapítható meg külső forrásból származó gyújtóanyag.

Az orvosok úgy gondolják, hogy a kis Rahulnak a bőre bocsájt ki olyan gázokat, melyek rendszeresen lángra kap a baba, akinek főként a fején és a mellkasán hagytak nyomot a belobbanások.

A kisfiú 9 napos korában lobbant először lángra. „Mindenki azt hitte, hogy én gyújtottam fel.” - mondja az édesanyja. Az apa pedig arról panaszkodik, hogy a kis faluban, ahol élnek kiközösítették őket, munkanélküliek lettek, és már mindenüket elvesztették.

Míg egyesek szerint valóban öngyulladásról van szó, és a kicsit alapos vizsgálatoknak kell alávetni, vannak, akik szerint csalás és ámítás áll a háttérben. „A spontán emberi öngyulladás mese habbal. Kizárt, hogy egy kisbaba magától lángra lobbanjon.” - mondja a kórház égésspecialistája, Dr. J Jagan Mohan. „Az alkoholisták izzadtságában található egy icipici alkohol kipárolgás, de még ez se képes belobbanni.” 

Amíg ki nem derül, mi is az ok, Rahult kórházban tartják, az égését a megfelelő antibiotikumokkal kezelik.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak