Rakott kelkáposzta

2009. 05. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka), hagyma, pörköltöt készíteni, Ízesíteni: pirospaprika, só, bors. Kelkáposzta, sós forró vízben megfőzni, vagy párolni 10 keményre főtt tojás felkarikázva, 1 bögre rizst megpárolni, 2 pohár tejföl.

Tűzálló edénybe vagy mikrózható edénybe rétegesen belerakjuk. Először kelkáposzta, majd rizs, pörkölt, tojás, pár kanál tejföl.

A végén a maradék levet és pohár tejfölt összekavarjuk és ráöntjük. Mikróban vagy sütőben összesütjük.

Ebben az a jó, hogy ízlés szerint variálhatjuk. El szoktam ezt készíteni karfiolos-brokkolisan is! Sajtot is tehetünk rá. Kihagyhatjuk a húst is. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Nagy Mariannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top