Diplomata szelet

2008. 10. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 8 evőkanál tej, 20 dkg liszt, fél sütőpor, 2 vaníliás puding, 5 evőkanál cukor, fél liter víz, 7 tojás fehérje, 2 tejszínhabpor, 1 és fél dl víz, 1 evőkanál cukor, 1 habfixáló, csoki reszelék.

A tojás sárgáját 20 dkg cukorral, 8 evőkanál tejjel habosra keverem, majd 20 dkg lisztet és fél sütőport adok hozzá. Tepsibe sütőpapírt teszek és a kevert tésztát beleöntöm. Megsütöm.

Krém: a vaníliás pudingokat fél liter vízben 5 evő kanál cukorral sűrűre főzöm. A 7 tojás keményre vert habját a még forró pudingba óvatosan beleforgatom. Majd ezt a krémet a kihűlt tészta tetejére kenem.

Krém tetejére: 2 tejszínhabport 1 és fél dl vízzel és egy kanál cukorral felverem habnak és 1 habfixálót keverek bele. Ezt a habos keveréket a pudingos krém tetejére kenem. Csoki reszelékkel megszórom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen  Kiss Lászlónénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top