hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kirándulni télen is lehet?

 

A természet törvényeinek engedelmeskedve, ha eljönnek a hideg téli napok, elbújunk az otthonunk egy kellemes meleg, lehetőleg puha szegletében és ki sem mozdulunk tavaszig. Pedig érdemes lenne ilyenkor is néha kidugni az orrunkat a polár pléd alól és a házimozi helyett a friss levegőt választani! Korcsolya, barlangászat, termál fürdő, adventi vásár – csak néhány program, amit a külvilág tartogat számunkra.


 

Nem kell megvárnunk, míg befagynak a természetes tavaink, Hévízen már december 6-án menyit a városi jégpálya. Még mielőtt azt gondolnánk, hogy a termál tavon is lehet korcsolyázni, elárulom, hogy az adventi vásár mellett felállított, fedett jégpálya adja a helyszínt. Itt széltől védett sátor alatt brillírozhatunk „műkorcsolya bajnoki” tehetségünkkel, vagy épp a korlát mellett biztonságban elsajátíthatjuk a stabil előre haladás fortélyait. Akármelyiket is választjuk, biztosan jól fog esni utána az adventi vásárban a forralt bor (gyerekeknek forró csoki) és a sült gesztenye!

 


Korcsolyázás után páratlan élmény belemerülni a télen is 28 °C körüli termáltóba és a szabadban úszkálva csodálni a zimankós tájat. Kiúszhatunk a nyílt vízre, a nyíló tavirózsák közé, vagy masszíroztathatjuk a testünket a fürdőházak víz alatti fúvókáival. Akármelyiket is választjuk, biztosan nem bánjuk meg, hogy kimozdultunk otthonról! A világ legnagyobb természetes termál tavában fürdeni igazi különlegesség.


Ha feltöltődtünk energiával a tófürdőn és még kihívásra vágyunk, akkor irány barlangászni. A barlangokban télen szinte ugyanolyan hőmérséklet van, mint nyáron, így bármikor leereszkedhetünk a föld mélyébe. A réteges öltözködés azért ide is elkel. Hévíz környékén két különleges barlangba szerveznek vezetett túrákat, képzett barlangászokkal. Az egyik a Csodabogyós barlang Balatonedericsen, ami gyönyörű cseppkő képződményeket rejteget, a másik a Kút barlang Cserszegtomajon, ami egy izgalmas labirintus rendszerbe vezet.


A barlangtúráról visszaérve Hévízre biztos jól fog esni a szaunázás. A fürdőváros szauna világaiban a hagyományos finn szauna mellett infra, bio, fény és aroma szaunák közül válogathatunk.


Mit gondolnak, érdemes télen is kimozdulni?


Ha a válasz igen, akkor ajánljuk a 3+1 Téli Álom Hévízen csomagot, amiben ajándékba adunk plusz egy éjszakát, jégpálya belépőt, mézeskalács szívet és még sok más meglepetést. Magánházaktól a szállodákig, több mint 30 szálláshely kedvezményes ajánlatai közül válogathat.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak