hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hogyan keressünk állást?

Ki ne hallotta volna, hogy a szépen lassan kibontakozó gazdasági világválságnak milyen hatásai vannak az emberiségre. Bizony hazánkat sem kerülte el a dolog. Amint azt az újságokból, rádiókból és televíziókból folyamatosan hallhatjuk, valószínűleg rengeteg ember veszíti majd el állását a jövőben. Nos, mi erre a problémára próbálunk megoldást találni! Ez elkövetkezendő pár cikkben az álláskeresés fortélyait sajátíthatjátok el! Munkára fel és sok sikert!

Először is kezdjük az alapoknál.  Hogyan és hol keressünk munkát?

Rengeteg fórumon kereshetünk munkát. A munkanélküliek nagy többsége mostanában az internetet hívja segítségül. Akadnak speciális internetes site-ok, melyeken kizárólag állásajánlatok találhatók. Itt azonban zömével csak diplomásoknak kínálnak munkát. Jól járjunk utána ezeknek a munkáknak. Figyeljünk oda például arra, hogy mikor töltötték fel az adott ajánlatot. A dátum nagyon fontos, hiszen sok vesződséget és fáradságot spórolhatunk meg azzal, ha nem adjuk be olyan helyre a jelentkezésünket, amely már rég nem is létezik, vagy már betöltötték a pozíciót.

Bizonyosodjunk meg arról is, hogy mennyire hiteles a forrás. Vannak ugyanis kamu cégek és kamu állások a neten. Ha nem nagy multiról, vagy ismertebb cégről van szó, nézzünk utána a neten, vagy ahol csak tudunk. A későbbiek során, ha behívnak minket állásinterjúra, nagy hasznát vesszük.

Léteznek speciális lapok és magazinok, melyek kimondottan álláskeresésre specializálódtak. Ezekben már vegyesen találhatóak az ajánlatok, a takarítónőtől a gyorséttermi dolgozón át az igazgatói pozíciókig minden. Itt is figyeljünk az újság aktualitására.

Ezeken a fórumokon nem csak te kereshetsz számodra megfelelő munkát, hanem TE is felajánlhatod tudásodat. Itt hirdethetsz, hogy milyen állást keresel. Hidd el, nem felesleges pénzkidobás, hiszen a vezetők egy része szívesen választ innen munkaerőt. De sok ingyenes hirdetőlap is létezik. A HR-es szakemberek azt mondják, azt sem rossz megoldás, ha bekopogtatunk cégekhez, és direkt módon elmondjuk nekik, hogy szívesen dolgoznánk itt. Nincs veszíteni valónk, vagy bejön, vagy nem és keresünk tovább. De mégis megadjuk magunknak az esélyt. Sok vezető díjazza a bátorságot és a talpraesettséget.

A következő részben megtudhatjuk, milyen és hogyan íródik a tökéletes önéletrajz, amely minden állás alapja. Addig is, néhány oldal, ahol állásajánlatok között böngészhetsz:

www.allas.lap.hu
www.szuperallas.hu
www.profession.hu
www.allasajanlat.hu
www.expressz.hu/allas
www.topjob.hu
www.szuperallas.hu

Cimkék