hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hárman az ágyban

Szeretkezni a terhesség alatt az egyik legbensőségesebb kapcsolat, ami a párod és közted kialakulhat a várandósság időszakában. Amikor annak a tudatával bújsz hozzá kedvesedhez, hogy egy harmadik kis élet növekszik a hasadban és mindezt ti együtt „hoztátok össze”. Így bekerül az ágyba hozzátok egy fiú vagy egy lány. Ha ikreket vársz akkor, akkor máris négyen esetleg öten vagytok. Hát nem izgalmas?

A terhesség alatti szeretkezést régen sokan elítélték, mert úgy gondolták veszély jelenthet a magzatra. Bár ameddig még nem voltak látványos jelei az áldott állapotnak senkinek sem jutott eszébe, hogy ne szeretkezzen, hisz nem is tudhatta, hogy bizony már nincsenek kettesben. Ám ha a jelek arra utaltak, bizony kilenc hónap múlva új élet érkezik, hirtelen egy kicsit mindenki visszafogottabbá válik. A nő átértékeli saját helyzetét és már nem vadmacska lesz az ágyban, hanem doromboló cica-mica. A férfi gyengédebbé válik és már nem akarja kedvesét a mosógépre rángatva magáévá tenni, hanem inkább gyengéden bújik a mama pocakjához és gügyög a kicsinek. Pedig a szeretkezésről nem kell lemondani, hisz a hormonok játéka a nőt kívánóssá teszi. Ám mindketten félnek.

Egy filmben láttam, ahogy a leendő apuka azért nem volt hajlandó szeretkezik kedvesével, mert azt hitte, a kis magzatot megijeszti a ki be járó pénisz képe. A srác valószínűleg lógott a biológia órákról, mert a magzat nem láthatja a férfiasságát, hisz a méhszáj zárt „kapu” és jó esetben a pénisz nem hatol a méhen belülre. Így nem kell félni, hogy megüti vagy meglátja az apuka szerszámát.

Előfordulhat, hogy a férfinak nem vonzó a pocakos nő látványa, vagy retteg attól, hogy sérülést okoz a babának, és mindez átmeneti impotenciát, vagy legalábbis libidó csökkenést okoz. Ez nem esik jól az áldott állapotban lévő – teste változásait amúgy is kétes érzéssekkel fogadó – nőnek, ám tiszteletben kell tartani a pasi érzéseit is.

Viszont vannak olyan esetek, amikor valóban nem ajánlott a szeretkezés. Ha valaki veszélyeztetett terhes jobban teszi ha inkább másképp elégíti ki szexuális vágyait, mert vigyázni kell a babára.

Sok egészséges várandós mama is fél, hogy az orgazmus beindíthatja a szülést. Ez tévedés, mert az orgazmussal együtt járó izom-összehúzódások csak a hüvely falát és az alhasi izmokat érintik. Így az orgazmus csak egy jó kis torna a baba számára, amit ráadásul kellemes érzés kísér, mert érzi, hogy a mama oldódott a feszültségtől. A férfiak számára pedig szintén élvezet, mert örömet okozhatnak a párjuknak és nem kerülnek távol a terhesség idején tőlük.

A férfiak többsége kicsit kirekesztve érzi magát amíg szerelme terhes. Ilyenkor sokat segít az összebújás, a gyengéd szeretkezés esetleg a szeretkezések új formái, mint a tantra szex. Sőt lehet úgy is örömet okozni egymásnak, hogy nem is történik behatolás. Lényeg az, hogy a leendő apa is érezze, hogy az új időszak nem jár együtt nagy változásokkal, kerüljön ő is bele a mama és magzata harmonikus kapcsolatába azzal, hogy párja közel engedi magához és nem riogatja azzal, hogy a babát megsérti a péniszével. Ne legyen a férfi örömrúdjából veszélyes fegyver!

Cimkék