hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Másodjára már nem válunk?

 

A Marriage Foundation nevű szervezet beszámolója szerint azok, akik korábban már kipróbálták a házasságot az új frigyből nehezebben lépnek ki: ezen kapcsolatoknak már csak durván az egyharmada, egészen pontosan a 31%-a van szakításra ítélve.


 

Az első alkalommal az oltár elé lépők 45%-a fog a válóperes ügyvédnél kikötni. A második házasságot bevállalóknál már sokkal jobbak ez esélyek, derül ki egy jelentésből.

Ha jobban belegondolunk, ebben nincs semmi meglepő, hiszen a második nász idejére már sokan bölcsebbé válunk a párkapcsolatok terén.

„Összességében elmondható, hogy a második házasságok azért működnek jobban, mert a másodjára házasodók idősebbek az elsőre nekifutóknál.” – mondja a beszámoló írója, Harry Benson. „Az egyik ok valószínűleg az, hogy a magasabb életkor általában magasabb jövedelmet is jelent. A jobb kereset pedig  számos, a legtöbb párt érintő problémát mintegy ütközőként tud hárítani.”

„A másik elgondolás szerint a magasabb életkor egyben azt is jelenti, hogy a házasságba kevesebb előző kapcsolatból született kisgyermek kerül. […] És a férfiaknál a második frigy létrejötte már kisebb arányban vezethető vissza a társadalmi és családi nyomásnak engedésre. Így aztán másodjára már jobban teljesítenek.”


Jó hír, ugye? Nos, vannak, akik szerint ennyire nem rózsás a helyzet. Több szakértő is felhívja rá a figyelmet, hogy nagyon nagy problémát jelenthetnek a második házasságokban például a korábbi frigy miatt a feleket kötelező anyagi terhek, mint a gyerektartás.

Azonban abban a "második házasság jobban sikerül" tézist megkérdőjelezők is egyetértenek, hogy abból a szempontból jobbak lehetnek az esélyek, hogy ekkorra a házasulandók már nagyobb önismerettel rendelkeznek, és mivel már megtapasztalták a szakítás, válás fájdalmát, sokkal motiváltabbak lehetnek a problémák megoldására, a kapcsolat megmentésére.

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak