Rémisztő, ismeretlen lények

2009. 08. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egyik közülük a Nyugat-Virginiai molyember néven vált híressé, méghozzá annyira, hogy Richard Gere szereplésével filmet készítettek emlékére.

Az egész történet Clendeninben kezdődött 1966. november 12-én, amikor öt sírásó egy barna bőrű, emberhez hasonlító lényt látott elrepülni a fejük fölött. Az emberek tanácstalanul álltak az eset előtt (alatt) ugyanis a lény nem hasonlított madárhoz, inkább egy szárnyas fej nélküli emberre.

Három nappal később egy fiatal házaspár a Point Pleasanttól hét mérföldnyire lévő  elhagyatott fegyverraktár területén – amely TNT Terület néven ismert – hajtottak keresztül, amikor egy alakot pillantottak meg az út mellett.

- Olyan formája volt, mint egy embernek csak nagyobb volt és szárnyak voltak a hátán –  mondta a férfi beszámolójában.

- Két nagy piros szeme volt, mint a gépkocsik lámpája – nyilatkozta az asszony.

November 26-án egy házaspár tornácán rémisztgetett tovább a molyember. Mire a férfi kiment a gyepre, hogy megnézze valójában mi is az, addigra a lényt mintha a föld nyelte volna el. Abban azonban egyet értettek a többi szemtanúval, hogy rémisztő pirosan izzó szeme volt a lénynek, és nem láttak csőrt rajta.

Azon a bizonyos novemberen egész Nyugat-Virginiát a hisztéria szélére sodorta a mitikus molyember feltűnése. Akadtak a szemtanúk közül olyanok is, akik azt állították, hogy a molyember megjósolta nekik a közelgő katasztrófákat és a jövőt.

Ez az egész őrület 1967 decemberéig tartott, akkor ugyanis amilyen hirtelen megjelent a különös lény, olyan hirtelen el is tűnt a föld színéről.

De hihetünk a szemtanúk vallomásainak, és vajon tényleg létezett-e a molyember, és ha igen mi lett vele?

Gondoljunk csak bele mennyire, kinevethették a tudóstársai Paul de Chaillu-t 1856-ban, amikor visszatért Kongóból, és elmesélte milyen lényt látott. Egy majdnem hat láb magas, óriási testtel rendelkező, hatalmas mellkassal, és ragyogó mély, szürke szemekkel megáldott teremténnyel ált szemben, amely mellkasát püfölte óriási öklével, ami úgy visszhangzott, mint egy hatalmas üst. Ma már tudjuk, hogy ő volt az első fehér ember, aki találkozott Afrikában egy gorillával. Hiába mondták tudóstársai, hogy ilyen lény nem él a földön.

Ebből következik egy másik rejtély. Ha csakugyan létezett a molyember vagy bármilyen másfajta lény, hogyan lehetséges, hogy az egyre gyarapodó létszámú emberiség elől el tudott rejtőzni egy olyan világban, ahol a föld hetven százalékát már benépesítették? És hogyan lehet az, hogy csak úgy a semmiből előbukkannak az ilyen lények, majd ugyanúgy elnyeli őket a föld?

A világ egész területén látnak hasonlóan különös teremtményeket az emberek, amelyek tudományosan még nem léteznek. De eljön-e az az idő, amikor válaszokat kaphatunk a feltett kérdésekre?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top