Az érintés ereje

2009. 03. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A depresszió, mint népbetegség nagyon gyakran a magányra és a szociális hűvösségre vezethető vissza, a melegség hiánya úgymond  elsötétíti a lelket  A hiányzó szociális melegség gyakran még szív- és keringési betegségeket is okozhat.

Az érintések ezzel szemben gyógyítani tudnak. Az érintési ingerek egy idegpályán az agy érzelmi központjába jutnak. A simogatás eredményeképpen a szervezet oxytocint termel, amely nyugtat, és csillapítja a stresszt. A modern társadalom ugyan nagyon gazdag árukban, de nagyon szegény a szociális melegségben. A családok, amelyek a szükség idején összefogtak, és összetartottak, egy kifutó modellhez hasonlítanak az áru-piacon, vagy már azok is.

A házasság, amely korábban a védettség jelképe volt, most veszélyben van. A tudósok több bensőséget és közelséget javasolnak. A bőrkontaktusra szüksége van az embereknek, és az érintés a legjobb nyelv, emberi kötéseket létrehozni.

A barátságok fontos tartást és melegséget közvetítenek, és egy életen át tarthatnak. Francia kutatók tanulmányainak eredménye, egy stabil szociális háló az elvárható élettartamot 24 %-kal emeli. A védettség, az ölelés, a simogatás ősi szükséglete az embereknek.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top