Csokis-Kakaóscsiga

2009. 12. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók : tészta: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 4 dkg élesztő, 2 dl vaníliás cukros tej (az élesztő felfuttatásához), 2 tojás sárgája, 1 nagy bögre tej, kb. 10 dkg margarin olvasztva Töltelék: kakaós porcukor, olvasztott margarin Tepsihez: olaj és zsemlemorzsa Sülés közben: vaníliás tej és 1 db felvert tojás Ha kihűlt: 2 tábla tortabevonó csokoládé, kb. 5 dkg margarin, porcukor

Az élesztőt felfuttatjuk a vaníliás tejben. Egy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, kivéve a bögre tejet és az olvasztott margarint.

Ha az élesztő felfutott, beleadjuk a tálba, összedolgozzuk, és lassanként a tejet és a margarint hozzáadogatva szépen bedagasztjuk. Kb. fél órát kell kelnie meleg helyen.

A megkelt tésztát nyújtódeszkára helyezzük, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Gondosan bekenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kakaós porcukorral. Göngyölünk egyet rajta. A felülre kerülő tésztarészt mindig megkenjük olvasztott margarinnal, hogy a töltelék így is tapadjon. Ezt minden göngyölésnél ismételjük.

Ha kész a tekercs, felvágjuk kb. 1,5 cm széles darabokra, olajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe helyezzük, oldalukat beolajozzuk. Sülni tesszük. Félkész állapotban tojással megkenjük, hogy szép piros legyen. Mielőtt készen lenne, meglocsolgatjuk vaníliás tejjel. Ha megsült, várunk, míg kihűl.

Kiszedjük tálcára, olvasztott csokit csorgatunk a tetejükre. Ha a csoki megszilárdult, meg is porcukrozzuk kicsit.

Köszönjük szépen Pestiné Farkas Márta, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top