hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lélegzetelállító kertek

 

A természet és az ember összhangja talán egy kert csodálatos kialakításakor tud a legjobban megnyilvánulni. Ez a tökéletes harmónia a világban már nagyon sokszor megnyilvánult, így mi sem hagyhattuk ki tárházunkból. A világ legcsodálatosabb kertjei közül mutatunk be néhányat.

 

Kozmikus elmélkedések kertje – Skócia


 

Egy évben mindössze egyszer nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a „kozmikus elmélkedések” kertje, melynek megalkotásában nagy szerepet játszott a különböző tudományok tisztelete és természetesen ismerete is.

 

Keukenhof kert – HollandiaPéldátlan vagyonokat emészthetett fel a világ leghíresebb kertjének kialakítása, melyben a szivárvány minden színében pompázó virágok ezreit csodálhatják meg az idelátogatók. A kert csaknem 7 millió tulipánnak ad otthont, melyek között különleges nemesített fajok is találhatók.

 

Suan Nong Nooch – ThaiföldA turisták által igen közkedvelt kert a thaiföldi Pattayában található. A csodálatos panoráma és a varázslatos kert egy tündérmese színhelyét idézi. A lélegzetelállító növényvilágon túl Suan Nong Nooch számtalan thai stílusú házikónak is helyet ad, de több étterem és uszoda is található itt. 1980 óta bárki megcsodálhatja a kertet és ma már naponta csaknem kétezren meg is teszik. Az érdeklődőket nemcsak a látvány ejti itt rabul, de a thai kultúra is, melynek a kertlátogatás során szinte minden részletét megismerhetik.

 

Jardim Botânico de Curitiba – BrazíliaBrazília legnagyobb botanikus kertjét 1991-ben nyitották meg a francia kertek mintájára. A csodálatos növények mellett vízeséseket és tavakat is kialakítottak a nagyobb hatás kedvéért, de a 458 négyzetméteres üvegház bejárása is attrakciószámba megy a látogatók körében. A mintegy 240 ezer négyzetméteren elterülő, különleges növényekkel teleültetett kert bőven tartogat meglepetést a kirándulóknak, ha eljutsz egyszer Brazíliába ezt ne hagyd ki!

 

Butchart kertek – Kanada

 


Az ötven hold területű kert egész évben varázslatos. Legyen akár nyár, akár csípős téli hideg, a gyönyörűen gondozott növényzet között sétálva, vagy a vízesés robaját hallgatva el sem hiszed hogy ez a valóság!

 

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Az enyém!!!! 
Amikor se dio se mäk nincs benne....
 
Ajánlott oldalak