Szórakozás a képernyőtől távol

2009. 11. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nincs ötleted, hogyan csald el gyermeked a tévé és a számítógép elől? Íme, néhány tipp:
Játsszatok szerepjátékokat!  Gyermeked még mindig elég fiatal hozzá, hogy élvezze a teadélutánt, a maci pikniket, a cirkuszt, vagy egy titkos küldetést. És oda meg vissza lesz az örömtől, hogy anyu és apu is vele játszik.
Találjatok ki történeteket! Kezdjétek a sztorit, mintha csak egy hétköznap megtörtént dolgot mesélnétek (gyermeked akár el is játszhatja), majd vigyél bele egy váratlan fordulatot a cselekménybe, és felváltva folytassátok a mesélést.
Ami mindig beválik: végy egy halom színes aszfaltkrétát, és hagyd, hogy gyermeked kiélje művészi hajlamait a kocsifelhajtón, járdán. Szappanbuborékot is fújhattok. Kísérletezzetek, milyen lesz a buborék, ha szívószállal, vagy egyéb konyhai eszközökkel, például szitával vagy befőttes gumival gyártjátok őket.
Kincsvadászat. Vegyél egy olcsó fémdetektort (játékboltokban kapható) és keressetek kincset. Ásó is legyen kéznél a kiásásukhoz! Rejtvények. Dugj el a lakásban valami érdekes kincset, amely helyre csak a különféle feladatok megoldása után juthat el a gyerek. Például találjon az asztalán egy cetlit, amin egy pici keresztrejtvény van, a megoldás pedig például legyen a polc. A polcon újabb rejtvény található: itt egy számot kell kiszámolnia, ez adja meg, hogy hányadik fiókban, polcon kell keresgélnie, és így tovább. Ez időigényes és nehéz munka lesz számodra, de nem is sejtenéd, mennyi örömet jelent a megvalósítása!

Olvass még több gyereknevelési tanácsot az anyuci.hu/apuci.hu oldalunkon!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top