Diétás székelykáposzta

2009. 10. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta 1 kg csirkemellfilé 4-5 ek. olívaolaj 2 csapott ek. tengeri só 2 közepes vöröshagyma 2-3 csipet bors 3 ek. pirospaprika száraz vörösbor (én ezt kihagytam)

A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, összekeverjük a hagymát a pirospaprikával, majd rátesszük a megmosott, apró kockákra vágott csirkehúst, jól összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sóval, borssal ízesítjük és takaréklángon puhára főzzük.

Eközben a savanyú káposztát átmossuk friss vízzel, majd felforrósított olajon, kevergetés közben megdinszteljük, majd apránként vizet (és száraz vörösbort) adva hozzá, puhára pároljuk (ez kb. 30 perc).

A pörköltet összekeverjük a puha káposztával, 5 percig együtt rotyogtatjuk, majd sovány tejföllel tálaljuk.

Jó nagy adag lesz belőle, ami napokig elég a családnak és minden melegítéssel egyre finomabb lesz!:)  Én mindenből a felét vettem és kiszámoltam, hány kcal, ez jött ki: 54 kcal/100 g.

Köszönjük szépen Lovasné Hőgyes Szilvia, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top