hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi van nálatok a szex után?

Kiborulsz mikor a szeretkezés után a pasi a falnak fordul és már a nyögdécseléseid végét nem is hallja? Vagy a cirógatások helyett üveges szemmel bámulja a plafont? Ilyenkor kérdések tömkelegét zúdítod rá: mondja már meg, milyen volt, jó volt-e neki. Ő mégis maximum egy kurta igent felel, és jó esetben nem ájultan alszik.

A legtöbb férfi a szeretkezés után a beszélgetés és az aktus megtárgyalása helyett az alvást választja. Ez alól kivételek a dohányzó pasik, akik először a cigi, majd az alvás sorrendjét követik. Így jó eséllyel még beszélgethetsz velenéhány percet, mielőtt kidől. De vajon mi az oka annak, hogy a srácok egyszerűen az aktus után képtelenek bármire is?

Egy kutatás szerint a férfiak 80 százaléka dől ki a szex után és merül mély álomba. Az utójáték, ami az öröm fokozására, az izgalmak levezetésére szolgál így elmarad. Pedig a jó befejezés ugyanúgy meghatározná a szex minőségét, mint az orgazmus milyensége. Ahelyett, hogy a párod simogatna, vagy forró fürdőt vennétek, elbóbiskol. Erre viszont létezik egy tudományos magyarázat: a férfiak szervezete a szeretkezés után annyira kimerül, hogy egy vészjelet küldve az agynak egyszerűen kikapcsolja azt. A felszabaduló hormonok is ludasak, ugyanis szeretkezés közben annyi szabadul fel, hogy az aktus vége után teljesen kikapcsolják a párod. A fő ludas hormon prolaktin nevezetű. Emiatt sem képesek a pasik egymás után többször felállítani a cerkát.

A másik magyarázat a szeretkezés utáni szunyókálásra az oxigénhiány. Az orgazmus közeledtével a legtöbb pasi visszatartja a levegőjét, így az agyban egy kis oxigénhiány alakul ki, ami álmosító hatással van.

A harmadik ok elég kézenfekvő. A férfi elég nagy fizikai erőt fejt ki szeretkezés közben. Ez persze csak akkor igaz, ha ő az, aki többet dolgozik, illetve mozog. Egy szeretkezés átlag fél óra, ami elég intenzív mozgással is jár. Főleg akkor, ha a nő egy fadarabként fekszik és semmi rámozgással nem segít a férfinek. Ám ha váltogatjátok a pózokat, néha te is nyeregbe kerülsz, akkor nagyobb esélyed van arra, hogy a párod nem fekszik ki és terül el az ágyon úgy, mint aki a bányában dolgozott.

Azonban ha bekövetkezik az alvásszünet, gondolj a pozitívumra. Pár perc múlva felébred és újult erővel készen áll, hogy megmasszírozzon, illatos fürdőt vegyetek és újra a mennybe repítsen. Feltéve, hogy másnap nem kell hajnalban kelnie, hogy robotolni induljon. Ez esetben simogasd meg a buksi fejecskéjét, és gondolj arra, hogy milyen kiegyensúlyozottan és elégedetten megy majd munkába – és mennyire várja majd a másnap estét.

Cimkék
 
 
Keresés
 
hirdetés
Az enyém!!!! 
Amikor se dio se mäk nincs benne....
 
Ajánlott oldalak