Karácsonyi mécsestartó – egyszerűen

2009. 12. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A karácsonyi készülődés kellemes hangulatát úgy is fokozhatjuk, ha egyéni elképzelésünk alapján készítünk mécsestartót. Kisebb, üres, kicsit szélesebb szájú üveget minden háztartásban találunk. Az üvegfestés pedig felnőtteknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt kedvelt elfoglaltsága lehet.

A tisztára mosott, száraz üvegre az általunk elképzelt mintát először kontúrfestékkel rajzoljuk fel. Amennyiben nem vagyunk biztosak rajztudásunkban, akkor az üveg méretének megfelelő papírcsíkra készítsük el a rajzot, majd tegyük bele az üvegbe. Segítségével könnyebben elvégezhetjük a kontúrozást. Ezután várjunk türelmesen, amíg a kontúrfesték megszárad! Ezt követően színes (nem lehúzható) üvegfestékkel díszítsük ki a rajzot. Lassan, fokozatosan haladjunk a kifestéssel, ugyanis az üveg kerek (vagy szögletes) formája miatt a festék könnyen „megfolyhat”.

Rajzolhatunk az üvegre kandallót, lobogó tűzzel, karácsonyfával, illetve bármit, amit képzeletünk a karácsonyhoz köt. Én, ahogy a fényképeken is látható, falusi házakat és templomot rajzoltam, havas tetővel, havas úttal, a háttérben fenyőkkel és hóeséssel. A teljes száradás után tettem bele a teamécsest. (Másként a hő hatására a festék megráncosodik!)

(A fényképek segítségével további ötleteket szeretnék adni a lakás ablakainak díszítésére.) Tartalmas ügyeskedést, kellemes, meghitt hangulatot és nagyon boldog, szép ünnepeket kíván: 

- Devecsery László -

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top