Diós habos sütemény

2009. 11. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1csomag sütőpor, kevés tejföl. A töltelékhez: 15 dkg baracklekvár. A tetejére: 4 tojásfehérje, 15 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor.

A linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle,előmelegített sütőben,közepes hőfokon félig megsütjük. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük,belekeverjük a darált diót,és a vaníliás cukrot. A félig sült linzert még melegen megkenjük a lekvárral,elegyengetjük rajta a diós habot, majd kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Melegen hosszúkás szeletekre vágjuk.

Köszönjük szépen Rimpflné Szabó Magdolnának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top