Házi arcpakolások

2008. 12. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bőrünket nem csak az üzletekben vásárolt, gyakran arany áron kínált krémekkel ápolhatjuk. Készíthetünk otthon is pakolásokat. Ez nemcsak olcsóbb megoldás, de így azt is tudjuk, hogy milyen alapanyagokból készült kence az, amit az arcunkra kenünk!

Az érzékeny bőr:

Ha bőrünk érzékeny, hajlamos fokozottan reagálni a környezeti ártalmakra, könnyen kipirosodik, és a hidegre nagyon érzékeny, ezért nagyon fontos a megfelelő védelme, ápolása. Az alkohol, a cigaretta, a kávé, és erős teák mind-mind fokozzák a bőr kipirosodását. Ilyenkor, hűvös időben pedig fokozottan figyelnünk kell arra, hogy érzékeny bőrünket megvédjük a hidegtől.

Házi pakolások

Az pakolások - főleg az arcpakolások - frissé, üdévé és tisztává teszik bőrünket. Gyors és nagyon látványos sikert érhetünk el vele. Könnyedén készíthetünk mi is otthon pakolásokat, és az alapanyagokat is könnyen beszerezhetjük. A maszk használata előtt mindig alaposan tisztítsuk meg az arcunkat. Felkenéskor hagyjuk ki a szem és az ajkak környékét. Ne használjuk heti egy- két alkalomnál többször, hiszen a gyakori alkalmazástól a sejtszerkezetek fellazulnak. Fokozhatjuk a hatást, ha a felkenés előtt 10 perces gőzfürdőt veszünk, vagy meleg (de nem forró!) ruhát az arcunkon hagyunk öt percre. Az következő maszk receptekkel nemcsak az arcodat, de a dekoltázsodat is kényeztetheted.

Tejes pakolás:

A rendszeres tejes pakolástól a bőrünk megnyugszik és kisimul Ehhez nem is szükséges más, csak egy pamutkendő, amit belemártunk egy tál langyos tejbe, beborítjuk vele arcunkat, és száraz kendőt teszünk rá. Tíz- tizenkét perc után vegyük le, és alaposan mossuk meg utána bőrünket.

Tojásos maszk:

Válasszunk szét egy tojást. Egy evőkanál mézet és olajat tegyünk a sárgájához, és alaposan keverjük össze. Vízhiányos bőr esetén használjuk hidratálókrémet a maszk felkenése előtt. Ezután vigyük fel a pakolást arcunkra, és száradásig (kb. 20 perc) hagyjuk rajta, majd langyos vízzel alaposan mossuk le. Ez a pakolás vitalizálja a bőrt, pótolja a zsírhiányt és gátolja az öregedést.

Banános maszk:

Nyomjunk szét egy fél banánt és adjunk hozzá fél pohár natúr joghurtot. Alaposan keverjük össze majd vastagon vigyük fel az arcra és dekoltázsra. Hagyjuk fenn húsz percig, majd bőséges vízzel távolítsuk el. Használatával bőrünk puha és selymes lesz.

Tejes- uborkás pakolás:

Mossunk meg jó alaposan egy uborkát és vágjuk fel karikákra. Egy pamutkendőt mártsunk meleg tejbe, és törljük át vele arcunkat és dekoltázsunkat. Ezután helyezzük fel az uborkaszeleteket, és hagyjuk fent 20 percig, majd mossuk le a pakolást. A kezelés után használjunk hidratálókrémet.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top