hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Egy falatnyi mámor

 

Tetszetősek, finomak és megszámlálhatatlanul sok változat készíthető belőlük a sóstól az ajkakat szabályosan összeragasztó édesekig.


A muffinokról beszélünk, melyek alig néhány év alatt a hazai konyhákban is előkelő helyet vívtak ki maguknak, hiszen a legtöbb fajtájuk könnyen és gyorsan kivitelezhető, kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak velük.


Mi most három édesebb, a szürke téli napokon a kedvünket felvidító muffin receptjét gyűjtöttünk össze, melyek az ünnepi finomságok közt is megállják a helyüket.

Nagyoncsokis muffin:


Hozzávalók:

•    400 g liszt
•    50 g aprószemű zabpehely
•    200 g nádcukor
•    5 ek kakaó
•    2 tk szódabikarbóna
•    100 g étcsokoládé
•    100 g aszalt meggy
•    1 doboz natúr joghurt
•    2 dl tej
•    125 g margarin
•    2 egész tojás
•    csipetnyi só


Elkészítés:


Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk.

Egy tálba beletesszük a száraz alapanyagokat és egy villával elvegyítjük.

Hozzáadjuk a csokit és az aszalt meggyet.

A tejet kis lángon melegedni tesszük és belekockázzuk a margarint.

Folyamatosan kevergetjük, hogy elolvadjon, de nem szabad túlságosan felmelegíteni.

A tűzről levéve beleütjük a tojásokat és azokat is elkeverjük benne.

A száraz alapanyagokra öntjük a joghurttal együtt, és gyors mozdulatokkal átkeverjük a tésztát. Nem kell sokáig kevergetni, csak épphogy összekeveredjen.

A formákat papírral béleljük ki és kb. 4/3 részig töltjük a tésztával. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 24 darab lesz belőle.


Forrás: nosalty.hu


Gyömbéres-korpás muffin

Hozzávalók:

•    1 bögre tej
•    100 g vaj
•    1/2 bögre méz
•    1 teáskanál szódabikarbóna
•    1 tojás
•    1 1/2 bögre zabkorpa
•    1 bögre teljes kiörlésű liszt
•    1 teáskanál sütőpor
•    1 teáskanál őrölt gyömbér
•    1/2 teáskanál só
•    3 db. alma

Elkészítés:

A tejet, a vajat és a mézet egy lábasban felmelegítjük, ameddig a vaj el nem olvad.

Hozzákeverjük a tojást és a szódabikarbónát.

Hozzáadjuk a korpát, a lisztet, a sütőport, a gyömbért és a sót, és jól összekeverjük őket.

Az almákat lereszeljük és a tésztához keverjük.

A tésztát kivajazott formákba kanalazzuk és 15-20 percig vagy tűpróbáig sütjük.

Forrás: nosalty.hu

 

Vörösboros muffin:

Hozzávalók:

•    25 dkg finomliszt
•    2 teáskanál sütőpor
•    fél teáskanál szódabikarbóna
•    1 teáskanál fahéj
•    3 evőkanál kakaópor
•    10 dkg étcsokoládé törmelék
•    8 dkg vágott mandula
•    2 db tojás
•    15 dkg barna vagy fehér cukor
•    1 dl étolaj vagy 15 dkg puha vaj
•    1 evőkanál rum
•    1,25 dl vörösbor
•    1,5 dl író

A mázhoz :

•    15 dkg porcukor
•    2-3 evőkanál vörösbor

A sütőformához:

•    zsiradék vagy 12 db sütőpapír forma

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra melegítjük.

Kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a csokoládétörmelékkel és a vágott mandulával.

A tojásokat egy másik edényben jól kikeverjük a cukorral, az olajjal vagy vajjal, a rummal, a vörösborral és az íróval.

Hozzáadjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk.

A tésztát a sütőformába töltjük, és 20-25 percig sütjük.

A kész süteményt 5-10 percig a formában pihentetjük, majd a rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A díszítéshez a porcukorból a vörösborral fényes öntetet készítünk, és a muffinok tetejét belemártogatjuk.

Forrás: mindemegette.hu

 

Cimkék
 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak