hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ha a csajok kisütnek valamit!

 

Tudtátok, hogy a sütik ugyanolyan igézőek lehetnek, mint a pasik?! A Sonkoly testvérek esete ezt az állítást igazolja. Egy édes kis kalandra hívunk titeket, és reméljük, ti is elcsábultok. Ilyen édes csábításnak (fogyókúra ide vagy oda) nehezen lehet ellenállni!


Manchester, szerelem első látásra

Sonkoly Brigi és Zsófi  egy manchesteri „portyázás” alkalmával bukkantak rá a cupcake-re .


De mi az a cupcake?

„Ezt az újszerű, kedves tortácskát, 2012 tavaszán egy angliai út alkalmával ismertük meg és bátran mondhatjuk, hogy szerelem volt első látásra. Zsófi, aki mindig is imádott sütni-főzni, amint visszatért Magyarországra elkezdett kísérletezni a cupcake-ek sütésével. Hamarosan megalkotta a számára legfinomabbakat, amelyeket először a családtagok és a barátok teszteltek. Mostanra már elég széles a paletta. Én mindeközben azon kezdtem el gondolkodni, hogy ezt a sütit, hogyan is lehetne népszerűsíteni itthon. Így közösen kitálaltuk, hogy megosztjuk cupcake élményeinket másokkal is és létrehoztuk a Kicsicake cupcake kalandozások blog, illetve facebook oldalainkat. Meglepően sok követőnk van, és nagyon jó érzés látni, hogy mikor idegenek megkóstolják a sütinket, mosolyt tudunk vele csalni az arcukra.” – meséli Brigi.

Miért különleges?

A cupcake azért különleges, mert megjelenésével és sokszínűségével az első percben leveszi az embert a lábáról. Nem csak az íze lehet bármilyen, de a színe, a krémjének formája és dekorációja is variálható. Ha látszólag mondjuk csak csokis, akkor is lehet belecsempészni olyan alapanyagokat, amivel feldobjuk az ízvilágát. A cupcake épp úgy illik egy délutáni, családi összejövetelre, mint egy szülinapra vagy egy esküvőre. Szeretjük, ha az emberek megosztják velünk az ötleteiket, és így, úgymond egyedi süteményeket készíthet nekik Zsófi.


Hogyan készül ?

A receptünk egyelőre titkos, de azt eláruljuk, hogy a cupcake alaptésztája egy könnyű vajas piskóta, melyet gyümölcsökkel, különböző magokkal vagy akár csokoládéval is ízesíthetünk. Egyszerűen a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, sütőport, tejet és a kívánt gyümölcsöket/magvakat. Muffin-papírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát és megsütjük. Megvárjuk, amíg kihűl a cupcake és a sütemény fajtájához illő krémmel díszítjük.

Milyen fajtái vannak?

Mostanra már rengeteg féle-fajta cupcaket kipróbált Zsófi, amelyek között megvannak már a közönség kedvencek, mint a Red Velvet (vörösre festett kakaós cupcake sajtrémmel díszítve), a répatorta (répás fahéjas cupcake mascarpone krémmel, fahéjjal megszórva) vagy a fekete-erdő (csokis meggyes cupcake mascarponekrémmel, meggyel díszítve). Ezen kívül szezonálisan mindig készülünk újdonságokkal, pl. most nyárra a koktél kollekcióval, melynek egyike a  mentás-lime-os cupcake vagy a rebarbarás.


 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Ajánlott oldalak