hirdetés
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Halfilé sajtos-paradicsomos feltéttel

Az itt megjelenő cikket egy olvasónk küldte be. Tartalmáért a szerkesztőség felelősséget nem vállal. A nálunk publikálni kívánt cikkeket, recepteket a recept@donna.hu emailcímen várjuk. Kéziratot megtartani, visszaküldeni nem áll módunkban. Figyelem! Csak a saját készítésű képpel együtt beküldött recepteket tudjuk megjelentetni!

Hozzávalók:

1 kg halfilé
20 dkg szeletelt sajt,lehet felesbe füstölt és natúr
5-6 db nagyobb méretű paradicsom
só, bors, bazsalikom olívaolaj
panírozáshoz: liszt, 3 tojás, zsemlemorzsa

 

Elkészítés:

A halfilét besózzuk, bazsalikommal és borssal megszórjuk.2 órát állni hagyjuk.

Bepanírozzuk lisztbe ,tojásba és zsemlemorzsába. Mint a rántott halat kisütjük.

Majd egy nagyobb tepsit,amibe beleférnek a halszeletek, kikenünk olívaolajjal.

A halszeletek tetejére sajtlapokat teszünk, közé paradicsom ékeket,ami feltartja a sajtot.

Így borítjuk be vele a halat. Tetejét megszórjuk kevés sóval, borssal és bazsalikommal.

Ezt 200 fokra melegített sütőbe 10 percig sütjük.

Köret hozzávalói:

kb. fél kgkrumpli gyufaszál vastagságra szelve
kb. fél kg füstölt sonka ugyanígy felszeletelve, mint a krumpli

Összekeverjük a krumplit a sonkával, megsózzuk, borsozzuk. Kicsit hagyjuk állni.

Serpenyőbe kevés olívaolajat  felhevítünk. Ebbe a krumplis-sonkás keverékből halmokat teszünk. Ellapítjuk és mindkét felét pirosra sütjük.

Igen kiadós és finom!

Jó étvágyat hozzá!

 

 
 
Keresés
 
hirdetés
Az enyém!!!! 
Amikor se dio se mäk nincs benne....
 
Ajánlott oldalak